26 / 04 / 2024

Taner Yıldız kimdir

Taner Yıldız kimdir

İzmir’in Menderes ilçesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız tarafından startı verilen doğal gaz çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin yapımı riske girebilir!

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali yapımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taner Yıldız: Türk Akımı'nı geciktiren taraf olmayacağız!

Rus doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı projesinde top Rusya’nın sahasında duruyor. Yıldız “Türk Akımı’nın yapılabilmesi ile alakalı son derece makul düşünüyoruz. Türkiye olarak Türk Akımı’nı geciktiren taraf olmayacağız” dedi.

Doğalgaza zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz zammına ilişkin olarak, "Sanayicimize ve vatandaşımıza bu maliyetleri yansıtma niyetinde değiliz" dedi.

Elektrik ve doğalgaza Ağustos'ta zam yapılmayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Hem elektrik hem de doğalgazda temmuz ayı fiyatları ağustos ayında da geçerlidir " dedi.

İran'dan doğalgaz akışı pazar günü başlayacak!

İran'dan doğalgaz akışının pazar günü yeniden başlaması bekleniyor. BOTAŞ'tan bir yetkili, Pazartesi gecesi sabotaj sonucunda kesintiye uğrayan İran-Türkiye doğalgaz boru hattındaki akışın Pazar günü yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz" dedi.

Türk Akımı koordinatları belirlendi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türk Akımı için gerekli coğrafi koordinatların geçtiğimiz hafta Gazprom tarafından Türkiye'ye verildiğini söyledi.

Milli Rüzgar Enerji Sistemleri kamuoyuna tanıtıldı!

Sabancı Üniversitesi’nin proje yöneticisi ve mekanik sistemler sorumlusu olduğu Milli Rüzgar Enerji Sistemleri (MİLRES) projesi, düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?

Enerji Bakanı Taner Yıldız özel bir televizyon programında enerjiye ve ekonomiye dair çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

En ucuz doğalgazı Türkiye mi satıyor?

Enerji Bakanı Yıldız, "Türkiye, bir petrol, doğalgaz ülkesi olmadığı halde 28 Avrupa Birliği ülkesinin en ucuz doğalgazını satıyor. Türkiye, elektrikte de en ucuz 3 ülke arasına girdi" dedi.

Taner Yıldız: Türk Akımı projesi daha da geliştirilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TANAP ortağı olunmasına rağmen "Türk Akımı Projesi"nin geliştirilecek bir proje olduğunu, bununla ilgili Gazprom'la görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

2015'i 4 bin megavatlık yeni tesis ve kurulu güçle bitireceğiz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "2015 yılını inşallah 4 bin megavatlık yeni bir tesisle, yeni bir kurulu güçle bitirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde temel atıldı!

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temel atma töreninde konuşan Enerji Bakanı Yıldız, "Bu nükleer santral 10 yıl önce yapılsaydı, 14 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmiş olacaktık" dedi.

Faizlerin düşük olması enerji yatırımlarını olumlu etkiler!

Faizlerin düşük olmasının enerjide yatırım alanlarını olumlu etkileyeceğini belirten Yıldız, "Döviz fiyatlarının, faiz oranlarının, uluslararası yatırımcının siyasi istikrara bakışının her biri Türkiye’ye olacak bir katkıdır." dedi.

Taner Yıldız: Ermenek'teki kaza afet değil kusur!

18 madencinin göçük altında kalmasına 'doğal afet' diyen maden şirketine Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan yanıt geldi. Yıldız, "Burası bir doğal afet değil. Doğal afet tanımlaması yapmak olayı geçiştirmek anlamına gelir, kusur var" dedi

Taner Yıldız Ermenek'teki maden ocağında çalışmaları denetliyor!

Taner Yıldız, Çalışma ve Faruk Çelik ile Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaları incelemek üzere sık aralıklarla tünelden ocağa girerek çalışmaları denetliyor.

Taner Yıldız: Ermenek'teki maden işletmesinde kusur var!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: 'Elimizde bulunmayan nedenlerden dolayı bir işlem olmuşsa, 'Bu doğal afettir' deriz. Ama burası bir doğal afet değil. Bu yüzden doğal afet olmayan yerde kusur var demektir' dedi.

Taner Yıldız: 18 işçiyli ilgili umudumuz azalıyor!

Karaman ’ daki madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, " 18 işçi kardeşimizle ilgili umudumuz azalıyor" dedi.

Taner Yıldız: Madenin altı suyla dolu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ilişkin, madenin altının tamamen suyla dolu olduğunu ve öncelikli amacın bu suyu deşarj etmek olduğunu söyledi

Taner Yıldız: Karaman'daki madende sular her 2 saatte 1 metre yükseliyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan akşam saatlerinde facianın olduğu bölgeye ulaştı. Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, "İki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor" dedi

Taner Yıldız: Su seviyesi yükseliyor, zaman aleyhimize işliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilere ulaşabilmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Taner Yıldız ve Lütfi Elvan Karaman'daki maden kazasında incelemede bulunacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Konya' ya gidecek.

Taner Yıldız: Rus gazında indirim vatandaşa yansımaz!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya’dan gaz fiyatında indirim talepleri olduğunu belirterek, “Rusya’dan gaz fiyatında indirim talebimiz var. Ama bu indirim vatandaşa yansıyacak gibi görünmüyor” dedi.

Taner Yıldız: Ham petrol fiyatındaki düşüş tüketici ülkeler için fırsat!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, "Üretici için bir tehdit ama bizim gibi tüketici ülkeler için de bu bir fırsattır" dedi

Taner Yıldız dövizdeki yükselmenin enerji sektörüne etkisini değerlendirdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Dövizdeki yükselme CIF fiyatlarındaki değişiklikleri hesaba kattığımızda 21 kuruşluk indirimin şu ana kadar birebir yansıdığını gördük " dedi...

Taner Yıldız: Rusya'dan doğalgaz fiyatında indirim talep ettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirterek, "Bu revizyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 Ocak 2015 itibarıyla hakkı olduğunu ve bununla alakalı hazırlık yapmalarını istedik" dedi

Taner Yıldız: Doğalgaz fiyatında indirim talep ettik!

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" paneli düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirtti.

Taner Yıldız kimdir Haberi

Taner Yıldız kimdir

Menderes ilçesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız tarafından başlatılan doğal gaz çalışmaları, kentin cadde ve sokaklarında hızlı bir şekilde sürüyor. Bazı mahallelerde çalışmalar tamamlanırken, ekipler gece gündüz mesai harcayarak yoğun çaba sarf ediyor. Öte yandan, ilçeye doğal gaz gelmesi bölgede yaşayan vatandaşları da mutlu etti. Yetkililer, çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini...