24 / 04 / 2024

tanzanya uydu kent projesi

tanzanya uydu kent projesi

Vadi İstanbul, Fikir Tepe projesi, TEMA Park gibi ses getiren projelerin mimarı İki Design Group, Tanzanya'ya uydu kent yapıyor. bölgede konut, ofis, otel ve rezidans projesinin de bulunduğu bir karma projenin mimarlık işlerini yürütecek...

Mavera Cadde Dükkanları bugün satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular sona erdi. Dükkanlar için açık artırma ise bugün yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları yarın satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular bugün sona eriyor. Dükkanlar için açık artırma ise yarın yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları için başvurular yarın sona eriyor! 

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkan için başvuru süreci yarın sona eriyor. 

Mavera Cadde Dükkanları açık artırmayla satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkanlar için metrekare başına 10 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Elazığ'da 10 bin konutluk uydu kent inşa edilecek!

Elazığ Valiliği depremle ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Toplamda Elazığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk. 10 bin konutluk uydukent kuracağız'' dedi.

Mebuskent'te ticari alanlar satışta!

Başkent’in yeni gözdesi Karacakaya’da, uydu kent olarak kurulan Mebuskent projesinin kendisine ait 5.000 kişiye hitap edecek AVM alanındaki 8.000 metrekare satılabilir alan için ön talep toplama süreci başladı. AVM, Eylül sonuna kadar faaliyete geçecek.

Kooperatif kurana hazineden ücretsiz arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehircilik Şurası’nda çıkabilecek bir kararla, 250 üyesi olan kooperatiflere, uydu kent projelerini uygulamak kaydıyla hazineden ücretsiz arsa tahsis edilebileceğini açıkladı.

Malatya Gelincik Tepesi imara açılıyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi’nde bulunan Gelincik Tepesi için uydu kent projesi hazırladıklarını söyledi.

Manisa'ya 6 bin konutluk yeni uydu kent geliyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa" konulu toplantıda, kentte 6 bin konutluk yeni bir uydu şehir kurulması projesi için düğmeye basıldığını söyledi.

1997 yılında yeni İstanbul Silivri'ye kurulacakmış!

1997 yılında yeni İstanbul Silivri'de 17 bin dönümlük alan üzerine kurulacakmış. Uydu kent 35 milyar dolara mal olacakmış ve bu arazinin 5 bin dönümlük bölümü Singapur benzeri olarak kurulacakmış.

1994 yılında Esenyurt'ta yeni kent doğacakmış!

1994 yılında dargelirliler için Esenyurt Belediyesi tarafından Boğazköy Projesi kapsamında 6 bin 300 aile konut sahibi olacakmış. 200 hektarlık alana kurulacak proje ile Esenyurt'ta yeni bir uydu kent doğacakmış.

1993 yılında 'Uydu Kent'ler büyük ilgi görmeye başlamış!

1993 yılında İstanbul'da hava kirliliği, düzensiz yerleşim ve gürültü nedeniyle şehirden kaçışlar hızlanmış. Büyükçekmece, Kemerburgaz, Çatalca gibi bölgelerde yapılan 'uydu kent'ler büyük ilgi görmeye ve prim yapmaya başlamış.

Bahçekent Hayat Park'la kendi kendine yetecek!

Önümüzdeki dönemde 20 bin konutun inşa edileceği Bahçekent, işyerleri, sağlık kompleksleri, eğitim alanları ve sosyal donatıları ile kendi kendine yeten bir uydu kent olacak.

tanzanya uydu kent projesi Haberi

tanzanya uydu kent projesi

Vadi İstanbul, Fikir Tepe projesi, TEMA Park gibi ses getiren projelerin mimarı İki Design Group, Tanzanya'ya uydu kent yapıyor. Şirket, toplam 7 bin ünitelik uydu kent projesinin ardından bölgede konut, ofis, otel ve rezidans projesinin de bulunduğu bir karma projenin mimarlık işlerini de yapacak. 



Türkiye'de mimari açıdan son yıllarda önemli yapılar ortaya çıkıyor. Türk mimarlar yurtiçindeki projelerin yanı sıra yurtdışındaki projeleriyle de dikkat çekmeye, uluslararası arenada ödüler almaya başladılar. Geçmişte de bu durum böyleydi ancak son yıllarda alınan ödül sayısının artması mimari anlamda çıtanın giderek yükseldiğini gösteriyor. 



Bu alanda öne çıkan şirketlerden biri de İki Design Group. Şimdiye kadar yurt içi ve yurtdışında çok sayıda projeye imza atan İki Design Group, İstanbul'da Spine Tower, Emaar Square, Tema Park, Vadi İstanbul gibi...