24 / 04 / 2024

tapu harcı 2017

tapu harcı 2017

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu dairesinde harç ödemeleri gerekli oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Tapu harcı 2017 hesaplama örneği!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda tapu harcı ödemesi gerekiyor. İşte tapu harcı 2017 hesaplama örneği..

Tapu harcı ne kadar olacak?

Tapu harcında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile konut ve işyeri devir işlemlerinde alınan tapu harcı kısa bir süreliğine düşürülmüştü. Peki, 30 Eylül'den sonra tapu harcı ne kadar olacak?

Ev alayım derken vergi kaçakçısı olmayın!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı ödemeleriyle ilgili konuştu. “Ev alayım derken vergi kaçakçısı olmayın” uyarısı yapan Şahin, tapu harcının eksik yatırılmasında oluşacak sorunlara değindi.

Tapu harcı ödemelerine dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı takibinin sürdüğünü, tapu harcının eksik yatırılmasından kaynaklanan vergi cezalarıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Tapu harçlarındaki indirim inşaat sektörüne can suyu olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "İnşaat sektörünün etkilediği yaklaşık 250 iş kolu var. İnşaat sektöründe hareketlenme olsun, beraberindeki diğer sektörler de canlansın istiyoruz" dedi.

Tapuda indirim sektörün yüzünü güldürdü!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan tapu harcında indirim müjdesi ev almayı düşünenler için ilaç gibi geldi. İMFED Başkanı Ziya Dağlıer, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve İZEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Tapu harcı indirimiyle alıcının da satıcının da yüzü gülecek!

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar: "Tapu harcı indirimiyle alıcının da satıcının da yüzü gülecek" dedi.

İnşaat sektörüne 2 büyük müjde!

Ev alımında tapu harcı düşürüldü. İnşaat sözleşmelerinde damga vergisi sıfırlandı. Yurt dışından sağlanan 1 yıldan uzun kredilerde KKDF sıfıra indi. Afetzede çiftçilerin de vergi ve prim borcu erteleniyor .

Tapu harcı indirimi hangi gayrimenkullerde geçerli?

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harcı oranlarında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi hangi gayrimenkullerde geçerli?

Tapu harcı artmayacak!

Tapu harçlarının belirlenmesine yönelik düzenlemede oranlarda artış olacağına yönelik iddialara Maliye Bakanı Naci Ağbal cevap verdi. İnşaat sektörünün desteklendiğini söyleyen Ağbal, “Tapu harcı artmayacak” diye konuştu.

Yeni düzenleme ile tapu harcı 2017!

Mecliste tapu harcını da kapsayan düzenlemeler yapılıyor. Peki, yeni düzenleme ile tapu harcı 2017 ne kadar oldu. Tapu harcı nasıl ödenecek?

Tapu harcı 2017!

2017 yılında uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugünkü Resmi Gazete'de açıklandı.

2017'de 11.5 milyar liralık tapu harcı yatırılacak!

Gayrimenkul alıp satanlardan 11,5 milyar lira, yargı harçlarından 4 milyar 83 milyon lira gelir elde edilecek.

Tapu harcı Aralık 2017!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı Aralık 2017..

Tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu dairesinde harç ödemeleri gerekli oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Tapu harcı oranı Kasım 2017!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı oranı Kasım 2017..

Tapu harcı 2017 hesaplama örneği!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda tapu harcı ödemesi gerekiyor. İşte tapu harcı 2017 hesaplama örneği..

Tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Konut ve işyeri tapu devir işlemleri için ödenen tapu harcında Bakanlar Kurulu tarafından yapılan indirim, 30 Eylül'de sona eriyor. Peki, tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Tapu harcının ölçüsü 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcının ölçüsü 2017 nedir?

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Tapu harcı masrafları 2017!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu harcı masrafları 2017 nelerdir? Tapu harcı masrafları 2017 ne kadar?

Daire tapu masrafı 2017!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir ve iktisaplarında belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, daire tapu harcı ne kadar? İşte daire tapu masrafı 2017..

Tapu harcı ne kadardır 2017?

Gayrimenkul devir işlemlerinde alıcı ve satıcının ayrı ayrı harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, tapu harcı ne kadardır 2017? Kimler ne kadar harç öder?

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri sürecinde gerçek değeri beyan etmeyip pişman olan kimseler Maliye farketmeden beyanname ile yanlışlığı düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017..

2017 tapu harcı indirimle ne kadar oldu?

Gayrimenkullerin devir ve iktisap işlemleri için ödenen tapu harcında 15 Mart'ta indirim yapıldı. Peki, 2017 tapu harcı indirimle ne kadar oldu?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

tapu harcı 2017 Haberi

tapu harcı 2017

Tapu harcı, gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin tamamlanması esnasında ödeniyor. Bu harç, devir işleminde hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 

“Emlâk vergisi değeri”; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değeri oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017? 

Tapu harcı oranı..


Tapu harcı, 2017 yılında binde 20 oranında tahsile diliyor. Bu değeri yukarıda da belirttiğimiz gibi alıcı ve satıcılar ayrı ayrı ödemekle mükellef oluyor.

Tapu harcı oranı indirimi


Geçtiğimiz 15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, konut ve işyerlerinin alım satım işlemlerinin tapu harcında indirim yapılmıştı. 


 
Karar ile konut ve işyerlerinin tapu harcı binde 20'den binde 15'e indirilmişti....