26 / 04 / 2024

Tapu harcı indirimi 2018

Tapu harcı indirimi 2018

Ev almak isteyenlere sunulan avantajlar 31 Aralık 2018 tarihinde son buluyor. Yıl sonu, ev almak isteyenler için de en avantajlı dönem...

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

İnşaatlardaki KDV yükü azalacak!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, hükümet tarafından inşaat sektörü için yeni bir paket hazırlandığını açıkladı. Avcıl, paket hakkında detayları paylaştı.

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

Berat Albayrak: İndirimlerin fiyatlara yansıtılmasının takipçisi olacağım!

Hazine ve Maliye Albayrak, "Tüm indirimlerin fiyatlara yansıtılmasının bizzat takipçisi olacağımı söylemiştim. Bugün gördüğümüz tablo ve vatandaşlarımızın teveccühü bizleri memnun etti." şeklinde konuştu...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi vatandaşa kazandıracak!

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İndirim kapsamında, 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 90 bin yerine 40 bin lira KDV, 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Alıcı toplam 52 bin 500 liralık indirimden yararlanacak.

Emlakçılar konut kredi faizlerinde indirim bekliyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, konut kredi faiz oranlarının aşağı çekilmesi halinde konut satışlarının artabileceğini belirtti...

İnşaat patronları tapu harcı ve KDV indirimini değerlendirdi!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri konutta KDV ve tapu harçlarındaki indirim süresinin uzatılması hakkında değerlendirme bulundu...

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı!

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı. Vatandaşlar indirimli tapu harcı ve KDV oranlarından yıl sonuna kadar yararlanabilecek...

Tapu harcı indirimi devam etmeli!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, bugün sona eren tapu işlemlerinde uygulanan harç ve KDV indiriminin uzatılması için çağrı yaptı.

Tapu harcı ve KDV indirimi için son gün yarın!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

İnşaat sektörü için KDV oranı yükseltilmemeli!

Konut sektörünün uygulanan yüzde 0.98 faiz ve indirimli konut fırsatı, tapuda uygulanan harç ve  KDV indirimi 3 gün sonra sona eriyor. İnşaat sektöründeki kriz durumundan çıkılması için indirimlerin uzatılması bekleniyor.

İndirimli konut için son günler!

Konut ve iş yeri satışlarında indirimli KDV ve tapu harcı uygulaması ile ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyası herhangi bir uzatma olmazsa 31 Ekim Çarşamba günü itibariyle sona erecek. 

Konutta fırsat haftası!

Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, konut sektöründe başlatılan 3 önemli kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konutta fırsat haftası olduğunu söyleyen Sever, vatandaşların acele etmesi gerektiğini belirtti.

Konut satışında uygulanan 3 büyük kampanya 31 Ekim’de bitiyor!

Konut sektöründe vatandaşın kolay ev sahibi olması amaçlanan devlet destekli büyük kampanyalar 31 Ekim’de bitiyor. Konut sektörü, doların artmasıyla birlikte artan maliyetlerin ve yükselen faizlerin daire fiyatlarına yansıtılmadığı son fırsat haftasına giriyor...

Gayrimenkul sektörü tapu harcı ve KDV indirimi desteğini bekliyor!

Koronavirüs ile kontrollü olarak geçilecek normalleşme sürecinde toparlanma sürecine girebileceğinden bahseden Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Sektörümüz tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir” dedi.

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son 10 gün!

Devletin konut alımlarında KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda son bulacak. Konutta 50 bin TL’yi aşan indirimleri kaçırmamak için son 10 güne girildi...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimleri için son 13 gün!

Konut satışları Kasım ayında arttı ve toplam 138 bin 372 konut satıldı. Konut pazarında yılın ilk yarısındaki durgunluk ikinci yarıda telafi edildi. Konut satışlarının artmasına etki eden KDV ve tapu harcı indirimi için son 13 gün....

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Tapu harcı indirimi son gün 2019!

Konut satışlarının artması, sektörün canlanması için başlatılan tapu harcı indirimi yıl sonunda sona erecek. Tapu harcı konut ve işyerleri için yüzde 3 olarak hesaplanıyor.

Tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

KDV ve tapu harcı indirimlerinin süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolmuştu. Ancak daha sonra bu indirim uzatılmıştı. KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV, ÖTV ve tapu harcında indirim uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile belli sürelerde uzatıldı...

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla müjdelerle girmişti. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bu yıl 31 Mart'a kadar devam edecekti. Ancak bugün yepyeni bir karar ile kdv ve tapu harcı indirimi uzatıldı. 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son fırsat!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tapu harcı ve KDV indirimi için 13 gün kaldı.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son gün 31 Mart!

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tapu harcı ve KDV indirimi 31 Mart 2019 tarihi itibariyle sona erecek.

Tapu harcı indirimi 2018 Haberi

Tapu harcı indirimi 2018

Yıl sonu, ev almak isteyenler için de en avantajlı dönem. Bu yıl konut kredisi faizindeki indirimin yanı sıra 31 Aralık'a kadar sunulan KDV ve tapu harcı indirimi avantajı da sürüyor. Firmaların yaptığı kampanyalar da eklenince yılın son günlerinde ev almak isteyenlere indirimden düşük faize, ödeme kolaylıklarından kira garantilerine kadar pek çok fırsat sunuluyor. 

KDV VE HARÇ AVANTAJI 

Güneş'te yer alan habere göre, yıl sonuna kadar sürecek fırsatlar arasında en avantajlısı KDV ve tapu harcı indirimleri. Hükümet konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV oranını, yüzde 8’e, tapu harcı oranı da binde 20’den binde 15’e indirmişti. Yani tapu harcı oranı da yüzde 4'ten yüzde 3’e indi. Alıcı ve satıcı tapu harcını yüzde 1.5 olarak yarı yarıya ödeyecek. İndirimli tapu harcı oranı, sadece konut...