25 / 04 / 2024

tapu harçlarının oranı

tapu harçlarının oranı

Tapu harçlarının belirlenmesine yönelik düzenlemede oranlarda artış olacağına yönelik iddialara Maliye Bakanı Naci Ağbal cevap verdi. İnşaat sektörünün desteklendiğini söyleyen Ağbal, “Tapu harcı artmayacak” diye konuştu.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Memur, hemşire, öğretmen, polis memuru, mühendis maaşlarında deprem! Oran açıklandı! Maaşlarınız tam bu kadar olacak!

Yüzde 50 oranında zam gelmesi halinde üniversite mezunu memur, hemşire, öğretmen, polis memuru, mühendis maaşlarının kaç lira olacağı hesaplandı. İşte merakla beklenen yeni zamlı maaşlar...

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Hem ev alanın hem de satanın başı büyük dertte: Aman dikkat edin, zam geldi binlerce lira ödeyebilirsiniz...

Peş peşe gelen zamlar tapu harçlarının artmasına neden oldu. Ev alacak ya da satacakların başı bu haçlarla derde girdi. İşte tapu haclarına ilişkin detaylar...

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Pasaport harçlarının akıbeti belli oldu! Zam farkı alınacak mı? Soylu açıkladı!

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

Memur maaşlarında zam oranı yükseldi! Memur maaş zammını duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Şimdi bakın! 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği maaş zammı resmen değişti. Memur maaşlarında zam oranı yükseldi! Memur maaş zammını duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Şimdi bakın! 

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

tapu harçlarının oranı Haberi

tapu harçlarının oranı

Tapu harçlarının belirlenmesinde Bakanlar Kurulu’na yetki verilmesine yönelik düzenlemenin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından oranlarda artış olacağına yönelik spekülasyonlar boşa çıktı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, tapu harcıyla ilgili yetki alındığında oranlarda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. Mevcut uygulamada tapu harç oranlarının artması ya da indirilebilmesi için Kanuni düzenleme gerekiyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Konunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Meclis’ten geçmesiyle birlikte tapu harç bedelleriyle ilgili yetki Maliye Bakanlığı’na geçecek. 


Maliye Bakanı Ağbal, Meclis’teki düzenleme ile yetki alınınacağını belirterek, “Yabancıya konut satışı konusunda sektöre destek verdik. Konut sektörüne yönelik çalışmaların temelinde inşaat sektörünü canlandırma gayreti var. Tapu harcı da değişmeyecek” dedi. Ağbal, otomobille ilgili de sözlerini hatırlatarak, “Otomobilde ne dedim, vergi indirimi...