25 / 04 / 2024

tapu kütükleri

tapu kütükleri

2B'de hangi taşınmazlar iade edilecek?: Devlet tarafından kişilere satılan, dağıtılan, trampa edilen, bedelli veya bedelsiz olarak devredilen veya iskânen verilen ya da özelleştirme suretiyle satılanlar...

Tapu harcı ne kadar oldu 2021?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? Tapu harcı ne kadar oldu 2021? İşte tüm merak edilenler...

Sağlam Tapu artık tüm Türkiye'de!

Gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve lideri konumunda bulunan FU Gayrimenkul’ün emlak alımlarında son tüketiciye danışmanlık sağlayacağı yeni hizmeti “SAĞLAM TAPU” artık tüm Türkiye'de...

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak. Sözleşme devlete ve işverene iş kazalarına yönelik ciddi yükümlülükler getiriliyor.

Faik Baysal Kütüphanesi’nin yenileme çalışmaları tamamlanmak üzere!

Kent Park içerisinde yer alan Faik Baysal Kütüphanesi’nde yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar, Faik Baysal Kütüphanesi’nin dış cephesinde özel bir çalışma uyguladık, dedi.

Sakarya Faik Baysal Kütüphanesi yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar yaptığı açıklamada “Faik Baysal Kütüphanesi’nin dış cephesinde özel bir çalışma uyguladık. İnşallah çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla kütüphanemizi hizmete alacağız” dedi.

Kalekim Betonart Fresh sıva mekandaki kötü kokuları yok ediyor!

Türkiye’de ilk kez Kalekim tarafından geliştirilen brüt beton görünümlü dekoratif sıva ‘Betonart Fresh’, özel formülü sayesinde, nem dengesini sağlayarak kötü kokuları giderdiği mekanlarda estetik ve sağlıklı bir atmosfer yaratıyor.

İzmir turizminde kötü gidiş!

AA muhabirinin İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türk turizminde önde gelen kentlerden olan İzmir, son zamanlarda turizm istatistiklerindeki kötü gidişatıyla dikkati çekiyor.

Alanya kruvaziyer turizmi 13 yılın en kötü sezonunu yaşıyor!

Alanya ruvaziyer turizmi, Ortadoğu ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle en kötü sezonunu yaşadı. Liman bu yıl transit gemi ve yolcu sayısı bakımından 13 yılın en kötü sezonu olarak kaydedildi.

Çevre Şehir Kütüphanesi kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tez, doktora gibi akademik çalışmalara destek sağlamak amacıyla “Çevre Şehir Kütüphanesi” kuruldu. Hafta içi kitapseverleri bekleyen Çevre Şehir Kütüphanesi, Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nda bulunuyor

Çevre Şehir Kütüphanesi hizmete girdi!

Çevre Şehir kütüphanesi hizmete girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile tez, doktora gibi akademik çalışmalara destek sağlamak amacı ile, Çevre Şehir Kütüphanesi kuruldu.

Antalya'daki Taş Kütüphanesi 1 Nisan'da açılacak!

Antalya'da faaliyet gösteren " Taş Kütüphanesi "nde ülke genelindeki taş ocaklarından çıkartılan mermer türündeki bine yakın doğaltaş sergileniyor. Kütüphanenin 1 Nisan'da kapılarını açması öngörülüyor...

8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı 5 Kasım'da!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İstanbul'a geliyor. Edinilen bilgiye göre; Moody's, Türkiye ekonomisinin tartışılacağı "8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı'nı" 5 Kasım'da, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirecek.

Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tevhid harcı ne kadar? İşte, tapu tevhid harcı 2014.

tapu kütükleri Haberi

tapu kütükleri


2B'de hangi taşınmazlar iade edilecek?


Kadastro veya imar mevzuatına göre ilgilileri adına oluşturulan ve tapuda halen kişiler adına kayıtlı olan taşınmazlardan Hazine adına orman sınırı dışına çıkarıldığı gerekçesiyle tapu kütüklerine 2/A veya 2/B belirtmesi bulunan veya konulan taşınmazların tapu kayıtları bedel alınmaksızın geçerli kabul edilir ve tapu kütüklerindeki 2/A veya 2/B belirtmeleri terkin edilerek tescilleri aynen devam eder, aynı gerekçeyle bu nitelikteki taşınmazlar hakkında dava açılmaz, açılan davalardan vazgeçilir, açılan davalar sonucunda tapularının iptaliyle Hazine adına tesciline karar verilen, kesinleşen ve tapuda henüz infaz edilmeyen taşınmazlar hakkında da aynı şekilde işlem yapılır. Ancak bu kararlardan infaz edilerek tapuda Hazine adına tescil edilen taşınmazlar ise, ilgilileri tarafından bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde idareye başvurulması hâlinde, bedelsiz olarak...