26 / 04 / 2024

tapu müdürlüğünde başvuru fişi ne demektir

tapu müdürlüğünde başvuru fişi ne demektir

Tapu Sicil Müdürlüğünde yapılacak olan işlemler için tarafların ilk olarak başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru sırasında ilgiliye başvuru fişi veriliyor. Peki tapu müdürlüğünde başvuru fişi nedir, yanıtı...

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalışacak 72 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Peki TKGM personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları, 16 Ekim 2023 ve 1 Kasım 2023'te sona eren ortaöğrenim ve yükseköğrenim başvurularının tamamlanması ile birlikte araştırılmaya başlandı. 2023-2024 yılları arasında VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte haberin ayrıntıları...

Orman Genel Müdürlüğü Kocaeli Başiskele'de arsa satacak! Fiyatını duyan inanamıyor!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli Başiskele'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 1.616 metrekare alana sahip.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? Liseliler 750 , üniversiteliler 1.250 TL karşılıksız para alacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen karşılıksız bursun detayları ortaya çıktı. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler...

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları, yeni eğitim-öğretim dönemine hızla yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerin dikkatini çekiyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlayan VGM, ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvurularını online sistem üzerinden almaya hazırlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü sürpriz bir kararla 90 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 25 Ağustos!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında bünyesinde istihdam etmek üzere 90 adet personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli olurken, son başvuru tarihinin de 25 Ağustos olduğu öğrenildi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilan çerçevesinde tam 202 adet personel alacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığı o bölüme tam 626 personel alımı yapacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!

Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlardan yeni personel alım ilanları gelmeye devam ediyor. Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere yeni personel alım ilanı yayımlandı.

tapu müdürlüğünde başvuru fişi ne demektir Haberi

tapu müdürlüğünde başvuru fişi ne demektir

Tapu müdürlüğünde başvuru fişi nedir?

Tapu sicil müdürlüklerinde akitli veya akitsiz işlemler yaptırmak için ilk olarak tarafların başvuruda bulunmaları gerekiyor. Müdürlükte bu esnada ilgililere başvuru fişi veriliyor. Peki, tapu müdürlüğünde başvuru fişi nedir, ne işe yarar?


Tapu müdürlüğünde başvuru fişi nedir, tanımı; Başvuru fişi, yapılan sözlü başvurunun müdürlük tarafından düzenlenerek yazı haline getirdikleri basılı belgedir. İki nüsha halinde basılan başvuru fişinin biri ilgili kişiye verilir, diğeri ise dosyasına konulur.


Eğer istenen belgeler arasında eksiklik varsa, bunlar ilgiliye verilen başvuru fişinin arkasına yazılır.


Tapu müdürlüğünde başvuru fişi nedir, kısaca;

Tapu müdürlüğünde, yapılan sözlü başvurunun müdürlük tarafından yazılı hale getirildiği belgedir.



Işıl Seren...