18 / 04 / 2024

tapu sorgulama sistemi

tapu sorgulama sistemi

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Peki, tapu sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda 1/1 hisse ne demek? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında en çok merak edilen konulardan biri de  tapu bilgileri, tapunun hisseli olup olmadığı. Emlak Uzmanı Mert Başaran son dönemde kendisine sıkça sorulan tapu ile ilgili soruya cevap verdi.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu sahipleri dikkat! Öğrenen herkes hemen bunu yapıyor! Siz de bir bakın!

Pek çok tapu sahibi tapu parsel sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor. Öğrenen herkes hemen bunu yapıyor. Peki tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? Siz de bir bakın...

tapu sorgulama sistemi Haberi

tapu sorgulama sistemi

Tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor.


Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında tapu verileri ile uyumlaştırılması tamamlanmış kadastro bilgilerine ait temel bilgiler sunuluyor.


Sorgulama sonucu sunulan görüntüler bilgilendirme amaçlı olup, başka bir amaç için kullanılamıyor. Peki tapu sorgulama nasıl yapılır?


MEGSİS Tapu sorgulamaları.. 

Taşınmaz alım satım sürecinde alıcılar, elindeki tapu örneği ile sorgulama yaparak; kendisine gösterilen yer ile tapu üzerinde yazan bilgilerin aynı olup olmadığını tespit edebiliyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan MEGSİS ile adres bulma sayfasına giriş yapılarak tapu sorgulama yapılabiliyor.


Online tapu bilgileri ile yer bulma işlemi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor. (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)


Sayfaya giriş yapılması halinde...