18 / 04 / 2024

Tapu yevmiye no ne demektir

Tapu yevmiye no ne demektir

Tapu sicilinde yer alan hakların sırası yevmiye no sıralamasına göre belirleniyor. Buna göre tapu yevmiye no nedir, diyorsanız yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tapudan randevu alacaklar dikkat! Bu tapu müdürlükleri...

Merakla beklenen 2021 yılı tapu müdürlükleri yıllık işlem yevmiye istatistikleri resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre Ankara Çankaya ilk sırada yer aldı.

Sarıyer'de 700 gecekonduya tapu kararı!

Sarıyer Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla Emirgan Mahallesi’ndeki 951 No’lu adada bulunan 700 gecekonduya tapu verilmesi kararlaştırıldı.

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

Kiler Kartal Rahmanlar projesinin tapu kayıtlarına davalıdır şerhi işlendi!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahallesi 2795 Ada 82, 84, 85 ve 19 Parsel no'lu parsellerde inşa edilecek olan Kartal Rahmanlar projesinin tapu kaydına 'davalıdır' şerhi işlendi.

Yayalar 8 no’lu parsele tapu geliyor!

Pendik Belediyesi, son olarak Yayalar 8 no’lu parseli de Milli Emlak’tan devralarak hak sahiplerine satışına başlıyor. Ertuğrulgazi-Sülüntepe Hazine parsellerinden olan alanda devir işlemlerinde son aşamaya gelindi.

Pendik Yayalar 8 no'lu parsele tapu geliyor!

Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi, son olarak Yayalar 8 no’lu parseli de Milli Emlak’tan devralarak hak sahiplerine satışına başlıyor. Ertuğrulgazi-Sülüntepe Hazine parsellerinden olan alanda devir işlemlerinde son aşamaya gel

2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları!

2015 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No:73) kapsamında yer alıyor. İşte 2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları..

Tapu harçları 2014!

2014 yılında uygulanacak Tapu ve Kadastro Harçları ne kadar oldu? İşte Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No:71) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanan tapu harçları 2014...

Kat irtifaklı tapu nedir?

Kat irtifaklı tapu nedir?: Kat irtifaklı tapu, inşaat devam ederken proje üzerinden gayrimenkul alınıyorsa, müteahhit firmanın verdiği arsa tapusudur. Arsa tapusunda (...)No'lu bağımsız bölümün kat irtifakı olduğu belirtiliyor...

Tapuda sayfa no nedir?

Tapu kütüğünde her sayfa numaralandırılıyor. Bu numaralama neye göre belirleniyor? Ne işe yarıyor? Tapuda sayfa no nedir? Sorunuzun yanıtı ve tapu sayfaları ile ilgili detaylar haberimizde...

Tapu yevmiye no nedir?

Tapu sicilinde yer alan hakların sırası yevmiye no sıralamasına göre belirleniyor. Buna göre tapu yevmiye no nedir, diyorsanız yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Erdoğan Bayraktar: Osmanlı tapu arşivleri kongrede tanıtılacak!

Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi öncesinde Arşiv Daire Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da kongre düzenliyor!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi’yle ilgili öncü basın toplantısı düzenliyor...

Tapu yevmiye no ne demektir Haberi

Tapu yevmiye no ne demektir

Tapu yevmiye no nedir?

Tapu sicil müdürlüğünde yapılan tüm işlemler bir deftere kaydediliyor. Yevmiye defteri olarak adlandırılan bu deftere kayıtlar söz konusu işlemlerin tarih ve sıra numarası belirtilerek yapılıyor.


Yukarıda sözü geçen deftere kaydı tutulan tarihe "tapu yevmiye tarihi" ve verilen numaraya ise "tapu yevmiye no" deniyor. "Tapu yevmiye no nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, "Tapu yevmiye no ne işe yarar?" sorusunu yanıtlayalım.


Tapu yevmiye no ne işe yarar?

Tapu sicil müdürlüğünde yapılan başvuru ve işlemlere yevmiye no verilerek hak sıralaması yapılıyor. Bir diğer ifade ile, yevmiye tarihi ve yevmiye numarası önce olan hak kedisinden sonraki haklardan üstün tutuluyor.


Bu hususu bir örnek ile açıklamak gerekirse; yevmiye numarası önce bir haciz, kendisinden sonraki hacizden, ipotekten, irtifak gibi işlemlerden önce geliyor.


Bu nedenle hacze konu olan gayrimenkul...