26 / 04 / 2024

tapuda hileli devir

tapuda hileli devir

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ militanlarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla Türkiye genelindeki tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ militanlarının devirleri askıya aldı. Hileli devirleri önlemek için tedbirler artırıldı.

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda yeni devir başlıyor! Ev alıp satacaklar dikkat prosedür değişti!

Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Artık ev alıp satacak herkes, belirlenen yeni yöntem ile satış ve alış işlemlerini gerçekleştirebilecek. İşte detaylar!

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Tapuda gerekli evraklar 2018!

Tapu dairesinde yapılacak tapu devir işlemleri için bazı belgelerle birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerekli evraklar 2018 nelerdir?

Tapuda trampa ücretini kim öder?

Trampa işlemi; İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Peki, tapuda trampa ücreti ne kadar? Tapuda trampa ücretini kim öder?

Tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Yasal olarak bu harç hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki, tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tarafların aralarında yaptığı anlaşma bir bedel karşılığında olabildiği gibi bedelsiz de olabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Tapuda emlak beyan değeri nedir?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak beyan değeri nedir? Tapu harcı hesabı nasıl yapılır?

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Tapuda trampa masrafı!

Trampa, iki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak devir etmeleri işlemi olarak biliniyor. İşte, tapuda trampa masrafı!

tapuda hileli devir Haberi

tapuda hileli devir

Alarma geçen tapu daireleri FETÖ militanlarının devirlerini askıya aldı. Hileli devirleri önlemek için tedbirler artırıldı.


15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ militanlarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla Türkiye genelindeki tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin tapu devirleriyle ilgili işlemler askıya alınırken, 15 Temmuz öncesi FETÖ ile iltisaklı kurumların yaptığı tapu devirleri de bloke edildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla tüm tapu müdürlüklerini uyardı. Darbe girişimiyle ilgili hakkında tutuklama, gözaltı kararı olan kişilerle ilgili işlem yaparken valilik, kaymakamlık, maliye, emniyet ve savcılık ile irtibata geçilmesi, işlemlerde acele edilmemesi talimatı verildi. Taşra teşkilatlarında alınan önlemlerin yanı sıra genel müdürlükte de çeşitli önlemler alındı. Şüpheli işlemler genel müdürlük tarafından bloke edildi. Savcılık tarafından bildirilen kişi ve kurumların...