29 / 03 / 2024

tapuda ölene kadar oturma şerhi

tapuda ölene kadar oturma şerhi

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?

Tapuda yeni dönem 4 temmuz itibarıyla başlıyor! Konut satışları için noterler devreye giriyor!

Bugüne kadar konut alım satım işlemleri sadece tapuda yapılırken 4 Temmuz'dan itibaren artık noterlerde de yapılmaya başlanacak. 

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir?

Tapuda alım ve satış işlemleri belli yaş aralıkları ile yapılmaktadır. Bu yüzden Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir? sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde ödenmesi gereken bir takım masraflar karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder? İşte tapuda ödenmesi gereken masraflar hakkında tüm detaylar...

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar?

Bir kişiye miras kalması durumunda mirası üzerine geçirme işlemine tapuda intikal işlemi deniyor. Peki, Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Bir yatırım aracı olarak görülen arsalar bu yıl da büyük rağbet görüyor. Arsa almak isteyenler tapuda da belli oranlarda masraf ödüyor. Peki, arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2022 belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 2022 yılı tarifesinde yeni rakamlar açıklandı. Peki, tapuda işi olan bir vatandaş bu sene döner sermaye ücreti olarak ne kadar ödeyecek? İşte 2022 tapu döner sermaye harcı...

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

tapuda ölene kadar oturma şerhi Haberi

tapuda ölene kadar oturma şerhi

Tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir?

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Tapu kaydının şerhler kısmına hak sahiplerince bazı şerhler konulabiliyor.


Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?


Ölene kadar oturma durumu intifa hakkı ile söz konusu oluyor. İntifa hakkı, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı oluyor. 


Bu hakkın süresi tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre değişebiliyor. İntifa hakkı, taşınmazlarda tapu kütüğüne tescil ile kurulur.


İntifa hakkı hak sahibinin hayatı boyunca tanınabildiği gibi süreli de olabiliyor. 


Süresiz olarak tanınması halinde veya hak sahibinin hayatından daha uzun bir süre öngörülmüş olması halinde hakkın süresinin hak sahibinin hayatı ile sınırlı olduğu kabul ediliyor.



İntifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır?



Işıl Seren...