24 / 04 / 2024

tapuda Rızai taksim sözleşmesi 2015

tapuda Rızai taksim sözleşmesi 2015

Hisseli tapu ikiye ayrılıyor. Birincisi, “aile mülkiyeti” dediğimiz, her hissedarın tapuda ne kadar hisseye sahip olduğunun gösterildiği durum olarak karşımıza çıkıyor. Başka bir deyişle paylı mülkiyet olarak ifade ediliyor.

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda pek çok işlem yerine getiriliyor. Bu konuda vatandaşlar pek çok soru yöneltiyor. İşte onlardan birisi de Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

tapuda Rızai taksim sözleşmesi 2015 Haberi

tapuda Rızai taksim sözleşmesi 2015

Rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

Hisseli tapu ikiye ayrılıyor. Birincisi, “aile mülkiyeti” dediğimiz, her hissedarın tapuda ne kadar hisseye sahip olduğunun gösterildiği durum olarak karşımıza çıkıyor. İkincisi ise “elbirliğiyle mülkiyet” dediğimiz, aslında birden fazla kişi mal sahibi olduğu halde paylarının ne kadar olduğu tapu sicilinde gösterilmeyen mülkiyet olarak tanımlanabiliyor. 


Paylı mülkiyette, yani payların tapuda görüldüğü durumlarda, paydaşlardan herbiri payını üçüncü şahısa ya da birbirlerine satabiliyor. 


Ancak elbirliğiyle mülkiyette, paydaşlar haklarını bir diğer paydaşa veya üçüncü kişiye satamıyor. 


Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge oluyor ve kimin hangi bölgenin sahibi olduğu belirtilmiyor. Bu nedenle genel olarak hisseli tapu sahipleri arasında arazi anlaşmazlıkları yaygın olarak yaşanıyor. 


Hisseli tapu sahipleri kendi aralarında toplanarak, kimin hangi bölgenin sahibi olduğuna karar verebiliyor. Yapılan anlaşmanın sonuçları...