20 / 04 / 2024

tapuda üç boyutlu ev görme

tapuda üç boyutlu ev görme

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, satın alınacak ev tapuda üç boyutlu görülebilecek diye açıklamada bulundu. 

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, üç boyutlu tapu-kadastro verilerini kullarak Türkiye'yi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlatılıyor.

Tapuda üç boyutlu dönem resmen başlıyor!

Tapuda üç boyutlu dönemle alacağınız konutun mimarisini artık webtapu üzerinden üç boyutlu şekilde görebileceksiniz.

Tapuda üç boyutlu uygulama geliyor!

Ev satış işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama olan “üç boyutlu kadastro" ile dublörlü tapu sahteciliğinin önüne geçilecek ve satış işlemlerinde bu tür dolandırma yöntemleri kullanılmayacak. 

Tapuda üç boyutlu dönem başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada vatandaşların, elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceği "Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi"nde ilk adım olan pilot uygulamanın tamamladığını belirtti.

Tapuda üç boyutlu dönem için ilk adım atıldı!

Tapuda üç boyutlu dönem başlıyor. Tapuda üç boyutlu uygulama ile vatandaşlar elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabilecek.

Tapuda 3 boyutlu dönem başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile satın alınan konutlar tapuda 3 boyutlu olarak görülebiliyor

Konut sektöründe dev yenilik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, satın alınacak ev tapuda üç boyutlu görülebilecek diye açıklamada bulundu. 

Tapuda tevhid nasıl yapılır?

Tapuda tevhid işlemi ile birden çok taşınmaz mal birleştirilebiliyor. Tevhid ile gayrimenkuller üzerindeki haklar ve mükellefiyetler, yeni oluşan taşınmazlara geçmiş oluyor. Peki, tapuda tevhid nasıl yapılır?

Tapuda tevhit harcı 2014!

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhit için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı 2014 ne kadar?

Tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi işlemine deniyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Peki, tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

Tapuda ipotek koyma işlemi!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi anlamına geliyor. Peki, tapuda ipotek koyma işlemi nasıl yapılır? İşte, tapuda ipotek koyma işlemi!

Tapuda eski eser şerhi!

Eski eser şerhi, korunması gerekli olan taşınmaz malların tapusu üzerinde konulabiliyor. Şerh, taşınmazın niteliklerine göre derecelendiriliyor. Peki, tapuda eski eser şerhi varsa ne olur? İşte yanıtı..

Tapuda intikal işlemi ne kadar sürer?

Bir kimsenin ölümü halinde, ölen kişiye ait gayrimenkul kanuni mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, tapuda intikal işlemi ne kadar sürer?

tapuda üç boyutlu ev görme Haberi

tapuda üç boyutlu ev görme

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı ev satın alacaklar için yeni açıklamalarda bulundu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı, evlerin tapuda üç boyutlu gözükebileceğini dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, şunları söyledi;

''Şu anda grafik olarak haritalara baktığınız zaman sadece çizgisel olarak, iki boyutlu görüyorsunuz. Artık bu yetmiyor. Hazırladığımız projeyle bunu 3 boyutlu, akıllı verilere dönüştürüp, gerekirse kendi dairesinin içerisinde kadar girip, oradaki brüt alanı görebilecek şekilde vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz

Şimdi diyelim ki ev alıyorsunuz, emlakçılar ya da birileri size 'Bu ev senindir.' diye gösteriyor ama o evin parsel ve ada numarasını değiştirip, başka bir ev satması da mümkün olabiliyor. Projeyle vatandaş o evi gördükten...