28 / 03 / 2024

tapuya şerh koyma dilekçesi

tapuya şerh koyma dilekçesi

Tapuya şerh konulabilmesi için hak sahibi gerekli belgeler ve bir dilekçe ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edebiliyor. Peki, tapuya şerh koyma dilekçesi nasıl yazılır?

Yeni kentsel dönüşümde tapuya şerh konuyor, ödeme bitene kadar kaldırılmıyor! Bakandan son dakika yasa açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni kentsel dönüşümde rezerv alan konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tapuya şerh koymak nasıl olur?

Tapuya şerh koymak şu sıralarda vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Tapuya şerh koymanın ne anlama geldiği ve Tapuya şerh koymanın nasıl yapıldığına dair araştırılan ayrıntılar!

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Tapuya şerh koyma ücreti 2022 ne kadar?

Tapu kütüğüne belli nedenlerden dolayı şerh düşülebiliyor. Bu işlem için belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapuya şerh koyma ücreti 2022 ne kadar?

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

Erh Yurt İşletmeciliği Yatırım Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erh Yurt İşletmeciliği Yatırım Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Netcore Bilişim Hizmetleri tarafından kuruldu.

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir’den sonra dikkatler binaların dayanıklılığına yöneldi. Vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte 10 soruda risk tespit kılavuzu...

Erh Konaklama Turizm Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erh Konaklama Turizm Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Şengür tarafından kuruldu.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde entegrasyon olmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kişilerin taşınmaz malını bir başkasına satmayı taahhüt ettiği bir sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi için "Mağduriyetlerin önlenmesi için noterlerde yapılan sözleşmeler online olarak ve zorunlu şekilde tapuya şerh edilmeli" dedi...

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul satış vaadi entegrasyonu sağlanmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, satış vaadi sözleşmesiyle ilgili değerlendirlemelerde bulundu. “Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterde ve düzenleme şeklinde yapılmalıdır. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi TMK'nun 1009 maddesi gereğince tapuya şerh verilebilir'' dedi.

tapuya şerh koyma dilekçesi Haberi

tapuya şerh koyma dilekçesi

Tapuya şerh koyma dilekçesi!

Şerh, tapu üzerinde taşınmaz mal sahibinin haklarını kısıtlayıcı nitelikte olan belirtmeler olarak karşımıza çıkıyor. Bu haklar, tapu kütüğünde şerhler sütununa yazılıyor.


Şerh konulabilmesi için hak sahibi gerekli belgeler ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edebiliyor. Müracaat sırasında şerh talebini içeren dilekçenin de verilmesi gerekiyor.


Tapuya şerh koyma dilekçesi, talep edilen hakkın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Tapuya şerh koyma dilekçesi örnekleri şu şekilde:


Aile konutu şerhi dilekçesi:


............. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE


AİLE KONUTU ŞERHİ 


KOYDURMAK İSTEYEN : 

ADRESİ :

KONU   : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR : 

1. Tapuda,..... Mevkii ......Pafta ......Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim ............. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.


2. Medeni...