29 / 03 / 2024

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Ahmet Akın'dan Ankara-Sivas YHT projesine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışmaların hız kesmediği Ankara-Sivas YHT projesiyle ilgili rapor hazırlayarak projenin detaylarına ilişkin konuştu. Proje için 14 senede içinde 6 defa açılış tarihi duyuruldu ancak hala açılmadı.

Ahmet Yalman ve Aylin Okday Yalman Vaniköy'deki yalılarına yerleşti!

Bir süredir İspanya'nın Barcelona kentinde yaşayan Sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nın torunu Aylin Okday Yalman ile eşi Ahmet Yalman İstanbul'a dönüş yaparak Vaniköy'deki yalılarına yerleşti. 

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

Ahmet Şevki Göklevent'in Mersin'deki evi yıkılmak üzere! 

Eski Mersin Milletvekili Şevki Bey'in (Ahmet Şevki Göklevent) tarihi evinin yıkılmak üzere olduğu görüntülendi. Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan konak harabeye döndü...

Bodyguardların dövdüğü emlakçı Tevfik Demir hayatını kaybetti!

Antalya'da alacak anlaşmazlığı nedeniyle Ertan Köse tarafından azmettirilen Ahmet Kılıç ve Yusuf Burak tarafından dövülen emlakçı Tevfik Demir, edavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Polisan Holding’e CFO’su Ahmet Çağaşan Yılmaz oldu!

Polisan Holding’de, CFO’luk görevine 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Ahmet Çağaşan Yılmaz atandı.

Kocasinan'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçeceki çalışmalarına devam eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapıları ve mekanları; restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.

Büyükyalı'daki 23 adet tarihi loft satışa çıktı!

Büyükyalı İstanbul projesindeki 23 adet tarihi loft satışa çıktı. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, 150 yıllık binaların ömrüne bir 150 yıl daha kattıklarını belirtti.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsat!

2. Kentsel Gelişim Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşümün fırsatından yararlanarak şehirlerimizi insan yüzlü, planlı şehirlere, ekonomik kalkınmış, mutlu ve huzurlu şehirlere dönüştürebiliriz" dedi.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak!

Mersin'de 1951'den 2014 yılına kadar hizmet veren tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkım çalışmaları başladı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor Haberi

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor

Bir zamanlar Kars’ın en güzel tarihi binalarından bir tanesi olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, herkesin gözleri önünde yıkılıyor.


Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü ile hamamlar bölgesinde bulunan ve 19. yüzyılda yapılan tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.


Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu Dereiçi Bölgesi’nde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, günümüzde içkicilerin mekanı olurken, Kars’ı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da olumsuz karşılanoyor.


“BİR TARİH GÖZLER ÖNÜNDE YIKILIYOR”


Geçmişte askeri personellerin kaldığı aralarında Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da olduğu tarihi Kars Evleri, askeriyenin bölgeden çekilmesiyle kaderine terk edildi. Geçmiş Belediye Başkanlarından Naif Alibeyoğlu’nun belediye imkanlarıyla koruma altına aldığı tarihi evler, bir süre sonra yıkılmaya, kimliği belirsiz kişi veya...