23 / 04 / 2024

tarihi Beyoğlu tüneli

tarihi Beyoğlu tüneli

Dikkat! Tarihi Beyoğlu tüneli tamir ve bakım çalışmaları nedeniyle 6 aylığına kapalı.

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Beyoğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yıldız ve Evliya Yıldız ortaklığında kuruldu.

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Beyoğlu'ndaki tarihi bir binanın yıkımı meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir tarihi binanın yıkımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyoğlu'nda bir inşaat işçisi 20 metre yüksekten temele düştü!

İstanbul Beyoğlu'nda  bir inşaatın temel alanında çalışma yapan işçi 20 metre yüksekten yere düştü. Yaralanan işçi, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışma sonucunda bulunduğu yerden çıkarıldı.

Beyoğlu 34 Grup Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu 34 Grup Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Savaş Tan ve Zeynep Özer ortaklığında kuruldu.

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Beyoğlu'nda tehlikeli olduğu iddia edilen en üst katının yıkımı yapılan tarihi binanın duvarı işçilerin üstüne çöktü. Olay sonucunda yaralanan 3 kişi hastaneye götürüldü.

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Beyoğlu'nda acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Beyoğlu ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

tarihi Beyoğlu tüneli Haberi

tarihi Beyoğlu tüneli

Karaköy-Beyoğlu arasında çalışan tarihi tünel, bakım ve revizyon çalışmaları nedeniyle bugün itibariyle seferlerine ara verdi. İETT gün boyunca bu hattı kullanan yolculara otobüslerle hizmet verecek.

Dünyanın en eski ikinci metrosu olan ve İstanbullulara 1875 yılından bu yana kısa bakım dönemleri dışında aralıksız hizmet veren tarihi tünel tesisleri bugün itibariyle seferlerine ara verdi.

Karaköy Tüneli İETT'nin araç, galeri ve istasyon kısımlarında 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü gözetiminde sürdürdüğü bakım ve revizyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolcularına yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayacak.

Londra'dan sonra dünyanın en eski ikinci metrosu sayılan tarihi tünelin inşaatı Fransız mühendis Henri Gavand'ın girişimleriyle başladı. Gavand, dönemin ticaret ve bankacılık merkezi Galata ile sosyal hayatın kalbinin attığı...