29 / 03 / 2024

Tarihi Bodrum Köprüsü bergama

Tarihi Bodrum Köprüsü bergama

Bergama'da, 2 bin yıl önce Roma İmparatoru Adrianus tarafından inşa edilen ve Bergama Çayı üzerinden geçen Bodrum Köprüsü ve altındaki tüneller, 100 tonluk ağır tonajlı TIR ve kamyonlar nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Koyunbaba Köprüsü'ndeki çalışmaların durmasına tepki!

Çorum’un Osmancık ilçesinde ek proje nedeniyle tarihi Koyunbaba Köprüsü’ndeki çalışmalara ara verilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Tarihi Bodrum Köprüsü bergama Haberi

Tarihi Bodrum Köprüsü bergama


Aday olduğu UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine kabul edilmek için 15 Haziran'ı bekleyen Bergama'da, 2 bin yıl önce Roma İmparatoru Adrianus tarafından inşa edilen ve Bergama Çayı üzerinden geçen Bodrum Köprüsü ve altındaki tüneller, 100 tonluk ağır tonajlı TIR ve kamyonlar nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor. 9 metre genişliğinde ve 7.5 metre yüksekliğindeki tarihi 2 tünelin üzerinde yer alan 196 metre uzunluğundaki köprünün bazı noktalarında çökmeler oluşmaya başladı.


Çevredeki evler tehlikede

Duruma isyan eden Bergamalılar, tarihi Bazalika Kilisesi'nin devamında yer alan bu köprü ve su tünellerinin çökmesi halinde çevredeki evlerin de yıkılacağını belirtti. Bir an önce önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, Kozak yaylasındaki yüze yakın granit taş ocağından aldıkları malzemeleri limana taşıyan ağır tonajlı araçlar için karayoluna direkt bir bağlantı yolu açılmasını istedi.


Güzergah...