25 / 04 / 2024

tarihi bölgeler

tarihi bölgeler

Sit alanlarıi imar sıkıntısı olan bölgeler, tarihi ilçeler, doğası bozulmamış tatil beldeleri... Beş yıldızlı dev tesislere kapılarını açamayan bölgelerimiz, pansiyon ve küçük otellerle turizme kazandırılıyor

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

6 ildeki bazı bölgeler 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi!

Muğla, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Sivas ve Bolu illerinde yer alan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Beykoz'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Gümüşhane'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Gümüşhane İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayvalık'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana Karataş'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Adana İli, Karataş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Orhaneli ve Büyükorhan'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bursa İli, Orhaneli ve Büyükorhan ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31226 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Denizli Buldan'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Denizli İli, Buldan ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muğla Menteşe'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Menteşe ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

tarihi bölgeler Haberi

tarihi bölgeler

Antalya ve Bodrum gibi popüler sahil şeritleri beş yıldızlı tesislerle donatılmış durumda. Turizmde yıldızı yeni parlayan bakir bölgelerimiz, adalarımız ve koylarımızın birçoğu, sit alanında bulunmaları nedeniyle bu tür büyük yatırımlara kapılarını açamıyor. İşin aslı açmamaları da iyi oluyor; çünkü bakanlık başta olmak üzere tüm turizm sektörü bu bölgelerdeki yapılanmanın doğal güzellik ve tarihi dokuyla uyumlu olması gerektiğinin altını her fırsatta çiziyor.


İşte tam bu noktada yatırımcıların ve bölgelerin imdadına pansiyon ve küçük oteller koşuyor. Bir zamanlar ev sahiplerinin iki çekyat, bir küçük tuvaletten ibaret olan odalarını pansiyon olarak sundukları dönemler ise çoktan geride kaldı. Artık turizmin en az butik konsept kadar niş alanlarından biri sayılan pansiyon ve apart otelcilikte, hizmet ve servis kalitesi yükselirken, modern teknoloji ve tasarımla donatılmış bu...