25 / 04 / 2024

Tarihi Doğanca Evi restorasyon

Tarihi Doğanca Evi restorasyon

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’da bulunan Doğanca Evi’ni restore ediyor. Bu kapsamda yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023! İşte kadro dağılımı!

Akademisyenler ve Akademisyen adayları bu ilanları kaçırmasın! Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi alıyor. İlanlara son başvuru tarihi ise 10 Mart 2023 olarak belirlendi. İşte kadro dağılımı ve gerekli şartlar…

Doğuş Üniversitesi öğretim görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 3 Şubat 2023!

Doğuş Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alım ilanı yayımladı. İlanın son başvuru tarihi ise 3 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Ev fiyatları ikiye katlandı! Doğru konutu bulmak için bu detayları gözden kaçırmayın! Ev almak isteyenler dikkat!

Ev fiyatlarının ikiye katlandığı bu dönemde doğru evi bulmak da zorlaştı. Ev alacak vatandaşlar 'Konut alırken nelere dikkat edilmeli?, Kendime uygun evi nasıl seçerim?' gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Son dakika! Doğal gaz yardımı tarihi açıklandı!

İhtiyaç sahibi ailelere dönük ısınma desteğine yeni eklenen doğal gaz yardımına başvuru yapan vatandaşlar dikkat! Yardım tarihi açıklandı. İşte detaylar...

İsrail Doğu Küdüs'te 5 binden fazla evi yıktı!

İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, İHH Genel Merkezi’nde yapılan basın açıklamasında İsrail'in 1967 yılından bu yana Doğu Kudüs'te 5 binden fazla evi yıktığını dile getirerek milyonlarca Filistinliyi evsiz bıraktığını dile getirdi. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Bahçeli doğa evleri konseptine talep artıyor!

Arizon Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “İstanbul nüfus yoğunluğu itibariyle en çok konutun satıldığı şehir olma özelliğini korurken İstanbullularda ise bahçeli doğa evi konseptine talep artıyor” dedi.

İsrail güçleri Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu sebebiyle yıktı. 

İsrail askerleri Doğu Kudüs’te Filistinli bedevilere ait bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs’ün kırsalında yaşayan Filistinli bedevilere ait bir evi “ruhsatsız olduğu” gerekçesiyle yıktı.

Aristotle Onassis’in doğduğu ev için 3 milyon euroluk teklif!

Onassis Vakfı, Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen Manisa'daki tarihi evi satın almak için 3 milyon euroluk teklif verdi. Manisa Akhisar'da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı ise evi satmayacağını söyledi.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait olan iki evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı...

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı...

Tarihi Doğanca Evi restorasyon Haberi

Tarihi Doğanca Evi restorasyon

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’da bulunan Doğanca Evi’ni restore ediyor. Çorlu ilçesi Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak’ta bulunan, Rum bir doktora ait ve 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Doğanca Evi, 2003 yılında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 2. grup mimarlık örneği olarak tescillendi. 2013 yılında Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve restorasyon projesi hazırlanan Doğanca Evi’nin restorasyon ihalesi 2017 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirildi ve yüklenici firma tarafından gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 


Restorasyon çalışmaları devam eden Doğanca Evi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Albayrak yaptığı açıklamada, “Kültür varlıklarının bugüne ve yarına kazandırılması öncelikli projelerimiz arasındadır. Miras Atölyesi projelerimizle Süleymanpaşa ve Şarköy İlçelerimizde bulunan tarihi binalarımızın...