29 / 03 / 2024

tarihi Fransız Geçidi İş Merkezi

tarihi Fransız Geçidi İş Merkezi

Karaköy'de 2. sınıf tarihi eser sınıfındaki Fransız Geçidi İş Merkezi'nin çatı katının bir kısmı, bitişiğine yapılan otelin işçileri tarafından yıkıldı. Otel yetkililerinin çatıyı, kendi alanlarını işgal ettiği için yıktıkları iddia edildi...

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Fransız devi Türkiye'den ayrılacak mı? Kararını duyurdu

Fransız Schneider Electric Türkiye'deki yatırımlarına devam edecek mi? Merakla beklenen karar açıklandı. İşte tüm detaylar...

Kız Kulesi ziyareti ücretsiz mi? Kız Kulesi'nde müzekart geçerli mi?

Uzun süredir tadilatta olan tarihi Kız Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını belirtti.

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini açıkladı. Peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Biz 5G'ye henüz geçiyoruz ama...! Dünyanın gündeminde 6G var! 

Türkiye daha 5G teknolojisine henüz geçerken, Araştırmacılar alt-terahertz frekanslarını kullanarak 2 kilometre (1,2 mil) boyunca bilgi göndermeyi başardılar.

Selçuk Geçer altın ve doların roket gibi fırlayacağı tarihi açıkladı! Görenlerin eli ayağına dolaştı

Altın ve dolar için, ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den tarih açıklaması geldi. Sltın ve doların roket gibi fırlayacağı tarihi açıklayan Geçer, yatırımcıları uyardı.

Boğazlardan geçiş ücreti 5 kat artıyor! İşte geçişlerde ödenecek yeni rakam!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamında Türk boğazlarından uğraksız geçen gemilerden alınacak vergi ve harçlara esas ücret güncellemesi yapıldı. Uygulama 7 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulanacak. İşte detaylar...

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan VakıfBank’a 'Yeşil Konut Projesi' için 200 milyon avro kredi!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), "Yeşil Konut Projesi" kapsamında 200 milyon avro tutarında yeni bir anlaşma imzaladı. 

Yabancıların mülklerini sahte belgelerle üzerlerine geçiren çeteye operasyon!

Türkiye'de Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan, Fransız gibi yabancı kişilere ait ve sahipleri yurt dışında olan veya vefat etmiş kişilerin gayrimenkullerini belirleyerek, sahte vekaletnameyle üzerlerine geçiren bir çeteye operasyon düzenlendi. 7 şüpheliden 5’i yakalandı. 

Fransız bankası BNP Paribas da TL işlemlerini durdurdu!

KBDDK tarafından işlem yapması yasaklanıp daha sonra serbest bırakılan üç yabancı bankadan biri olan Fransız BNP Paribas, uluslararası döviz piyasasında TL işlemlerini askıya aldı.

tarihi Fransız Geçidi İş Merkezi Haberi

tarihi Fransız Geçidi İş Merkezi

Karaköy'de tarihi binanın çatısının bir kısmı, bitişiğine yapılan otelin işçileri tarafından yıkıldı. Otel yetkililerinin çatıyı, kendi alanlarını işgal ettiği için yıktıkları iddia edildi.


Karaköy'de, 2. sınıf tarihi eser sınıfındaki Fransız Geçidi İş Merkezi'nin çatı katının bir kısmı, otel inşaatı yapanlar tarafından yıkıldı. Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Mumhane Caddesi üzerindeki Fransız Geçidi İş Merkezi'nin yanında inşaatı devam eden otelin yetkililerinin, binanın çatısının bir kısmını, kendi alanlarına girdiği için yıktıkları iddia edildi. Han görevlisi Ali Ekber Fırat, çatının inşaat çalışanları tarafından matkapla yıkılmasına engel olamayınca, cep telefonuyla yıkımı kaydettiğini belirterek, "Yıkım yapan inşaat çalışanları bana çekim yaptığım için tepki gösterdiler. 'Bizim alanımızı işgal ediyor. O nedenle yıkıyoruz' dediler" diye konuştu. İş merkezinin avukatı Pınar Kılıç ise, 2. derece tarihi binanın çatı...