20 / 04 / 2024

tarihi Hanlar

tarihi Hanlar

1938 yılında Eminönü Meydanı'nı genişletmek için meydanda bulunan Karakaş ve Emimönü hanları istimlak edilerek yıktırılacakmış. İstimlak edilecek hanlardan Karakaş Han'ı 34 bin liraya istimlak edilmiş.

1992 yılında tarihi Ünyon Han satılacakmış!

1992 yılında tarihi Ünyon Han, diğer adıyla Tütüncü Han satılığa çıkartılmış. Bankalar Caddesi'nin girişinde bulunan ve bugün banka binası olarak kullanılan tarihi hanın 3 bin 744 metrekare kullanım alanı varmış.

1990 yılında Ömer Abed ve Abed hanlar satılacakmış!

1990 yılında Karaköy Meydanı'nda bulunan, Karaköy Limanı istikametine 50 metre cepheli, 2 bin metrekare arsa üzerinde birleşik olarak inşa edilen Ömer Abed ve Abed hanlar açık artırma usulüyle satılacakmış.

1985 yılında Arasta Çarşısı'nda 40 dükkan kiraya verilmiş!

1985 yılında Arasta Çarşısı'ndaki 40 dükkan ihale usulüyle kiraya verilmiş. Çekişmeli geçen ihalede 11.5 metrekarelik ilk dükkan 380 bin liraya kiraya verilmiş. Dükkanlar toplamda 14 milyon 42 bin liraya kiraya verilmiş.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da 100 yıla damga vuracak proje hayata geçiyor!

Bursa'da içerisinde tarihi hanların ortaya çıkarılması için planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dönüşüm projesinin gelecek 100 yıla damga vuracağını dile getirdi.

Bursa'da binalar tek tek yıkıldı! Ulu Cami'nin önü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında yıkımların etap etap sürmesinin ardından tarihi hanlar da ilerleyen zamanda caddeden görülüyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

tarihi Hanlar Haberi

tarihi Hanlar



Karakaş ve Eminönü hanları derhal yıktırılacak


Belediye, istimlak bedelinde uyuşulan emlaki diğerlerinden evvel yıktırmaya karar verdi


    Eminönü Meydanı'nı açmak üzere yapılan istimlak işlerine muayyen bir program dahilinde devam ediliyor. Valide Han'ın yıktırılması işi haziran nihayetinde neticelenecektir. 

    Yeni Cami'nin önünü kapayan Balıkpazarı Caddesi'nin sağ ve sol kısmında bulunan dükkanların, mağazaların istimlak işleri de bitmek üzeredir.




Belediye, şimdiye kadar ilk önce Valide Han'ının bulunduğu adayı, sonra Balıkpazarı ağzını teşkil eden binaları, bundan sonra da Köprüye nazaran meydanın sol tarafını...