26 / 04 / 2024

Tarihi Kayaköy

Tarihi Kayaköy

Fethiye Belediyesi, 5 bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde artan kaçak inşaatlara engel olmak için mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu

Tarihi Kayaköy’e otel projesine tepki!

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde, tarihi eski Rum kenti olan Kayaköy Mahallesi’nin bulunduğu Levissi bölgesinde 300 yataklı otel yapılmak istenmesi, bölge sakinleri ve de çevrecileri ayağa kaldırdı.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Dolar/TL kuru zirvede! Dolar haftanın ilk işlem gününde tarihi yükselişini sürdürüyor! 2 Ekim dolar alış satış fiyatı

Dolar/TL kuru enflasyon rakamları öncesi tarihi zirvede yükselmeye devam ediyor. Peki dolar/TL bugün ne kadar oldu? Bugün dolar kaç lira? 2 Ekim 2023 dolar/TL kuru.

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

TOKİ Denizli Merkezefendi Kayaköy 2021 başvuruları başladı!

TOKİ Denizli Merkezefendi Kayaköy projesinde yer alan 22 adet konut için başvurular bugün itibariyle başladı.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Denizli Kayaköy'e toplum konut projesinin teslim tarihi mecliste!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi'nde yapılan toplu konutların sahiplerine teslim edilmemesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Vaniköy Camisi'nin ihyası için protokol imzalanacak!

Çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi için ihya çalışması başlatılacağı belirtildi...

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Kayseri Tomarza'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

TOKİ Denizli Kayaköy Bozburun 2. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Merkezefendi Kayaköy Mahallesi 2. Bölge projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Denizli Merkezefendi Kayaköy 2020 başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Merkezefendi Kayaköy projesi için başvurular başladı.

Tarihi Kayaköy Haberi

Tarihi Kayaköy

Fethiye Belediyesi, 5 bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezalar caydırıcı olmayınca, mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurarak mahalleye inşaat malzemesi sokturmuyor.


İnşaat malzemesi taşıyan tüm araçları durduran Zabıta ekipleri, inşaat ruhsatı göstermeyen araçları mahalleye almazken mühürlenen inşaatlardaki çalışan işçilerin araç ve gereçlerine de el koyuyor. Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinin , sit alanında yer alması bu yüzden inşaat yapılmamasına rağmen il özel idaresi tarafından daha önceden kaçak olarak tespit edilen 237 dosya da Fethiye Belediyesine gönderilmişti. Kayaköy’de yıllardır devam eden kaçak inşaatlara geçtiğimiz 7 haziran ve 1 kasım seçimleri öncesi başlayan ve mantar gibi biten yeni kaçak inşaatlarda eklenince Fethiye Belediyesi jet hızıyla tedbirler almaya başladı. 


Kayaköy mahallesine iki giriş...