19 / 04 / 2024

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısı

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısı

Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı...

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısına Bursa damgası!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “2010 yılında başvurduğumuz UNESCO süreci 2014’de tamamlanarak Bursa UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi.Yani, Bursa’nın değerleri artık dünyanın üstün evrensel değeri oldu." dedi.

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi açıklandı! Son başvuru tarihi 9 Ağustos! Aman kaçırmayın

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi tek tek açıklandı. Peki TÜRSAB enformasyon memurluğu sınavı ne zaman? Başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilenler...

Hasan Yalçın, Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreterliği görevini 16 Ocak 2019 tarihi itibariyle Hasan Yalçın üstlendi...

Gölcük Yalı Evleri'ne ödül!

Gölcük Belediyesi üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği´nden "Uygulama Dalında Başarı Ödülü" aldı.

Ege Bölgesi restorasyon projelerine ödül yağdı!

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Kültürel Mirası Koruma ve Özendirme Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Jüri Özel Ödülü,  vizyonel bakış açısı ve güçlü işbirlikleriyle Kula Belediyesi’nin oldu

Lüleburgaz Belediyesi’ne koruma imar planı ödülü!

KIRKLARELİ’nde Lüleburgaz Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma yarışmasında 'koruma amaçlı imar planı revizyon' projesiyle ödüle layık görüldü.

Nevşehir Eski Hamam'a 50 bin TL'lik hibe desteği!

Nevşehir Eski Hamam'daki koruma ve kurtarma çalışmaları için Tarihi Kentler Birliği, 50 bin TL'lik hibe desteği sağladı.

Kastamonu Nasrullah Meydanı'nın ihalesi 23 Ocak'ta!

Tarihi Kentler Birliği tarafından Proje Ödülü’ne layık görülen Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesi’nin yapım ihalesinin tarihi belli oldu. Tarihi meydana hak ettiği değeri kazandıracak olan projenin ihalesi 23 Ocak’ta Fen İşleri Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilecek

Selçuklu İlçe Belediyesi'ne Tarihi kentler birliği süreklilik ödülü!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesine Tarihi Kentler Birliği tarafından 3 ayrı restorasyon ödülü verildi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje Yarışması sonuçlandı!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı.

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısı Haberi

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısı


Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Samsun Büyükşehir Belediyeye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda belediye başkanları katıldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul'un sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin varlığı ile idarecilerine, yöneticilerine ağır sorumluluk yükleyen...