26 / 04 / 2024

tarihi köşkler

tarihi köşkler

2002 yılında Ortaköy Palanga Caddesi'ndeki Ali Paşa Konağı çatısında çıkan yangın sonucu büyük hasar görmüş. Restoran olarak da kullanılan konakta çıkan yangın kontrol altına alınsa da büyük hasar görmüş.

1999 yılında Azeryan Köşkü harabeye dönmüş!

1999 yılında Büyükada'daki iki yüzyıllık Azeryan Köşkü sebebi belirlenemeyen bir yangın sonucu kül olmuş. 1999 Depremi'nde zarar gören köşkün çatı onarımı sırasında çıkan yangını Büyükada İtfaiyesi kontrol altına alamamış.

1988 yılında Fenerbahçe'de 950 milyon liraya satılık köşk!

Reşat Altın'ın 155 bin 150 liraya satıldığı 1988 yılında, Fenerbahçe'de bulunan 3 katlı, 465 metrekare kullanım alanı olan bir köşk 6 bin 130 adet altın parasına, 950 milyon liraya satılacakmış.

1987 yılında İkiz Köşk tamamen yanmış!

1987 yılında Büyükada'daki Anadolu Kulübü'ne ait, İkiz Köşk çıkan yangın sonucunda tamamen yanmış. 1986 yılında 90 milyona restore edilen köşk, çıkan yangın sonucunda 150 milyon liralık hasar meydana gelmiş.

1979 yılında tarihi köşkler eğlence sitesi olacakmış!

1979 yılında İstanbul'da bulunan bazı tarihi köşklerin restore edilerek eğlence sitesi haline getirilecekmiş. Yıldız Parkı'ndaki Çadır Köşkü ile Malta Kasrı ve Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk restore edilerek hizmete girecekmiş.

1971 yılında tarihi beş köşk turizme hizmet edecekmiş!

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Hazine Bakanı Nebati'den ilginç ekonomik kriz açıklaması: Küçükler debelenmeye devam etsin

Türkiye'de son bir haftada yatırımcının yönünü dolardan Türk lirasına çevirmesi için peş peşe ekonomi paketleri açıklandı. Yaşanan ekonomik krizi ve enflasyonla ilgili açıklamalar yapan Bakan Nebati, 'Bırakın küçükler debelensin büyükler vizyon sahibidir büyük karar alır' dedi.

Arnavutköy'deki tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa çıktı!

Osmanlı döneminde haremlik olarak kullanılan, dünyanın en havalı 40 semtinden biri seçilen Arnavutköy'de yer alan 100 yıllık tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa sunuldu.

Moda'daki tarihi köşk 16.5 milyon TL'ye satılıyor! 

Kadıköy Moda’da bulunan, 4 katlı, 14 odalı ve 13 tarihi köşkten biri olan köşk 16.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kura sonucu 20.05.2020!

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kura sonucu 20.05.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kura sonucu 20.05.2020 ve TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye kura sonuçları 2020...  

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler kuraları bugün çekiliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler projesinde yer alan konutların kuraları bugün çekiliyor.  

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler 2020 başvuru detayları!

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler 2020 başvuru detayları haberimizde yer alıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler 2020 başvuru şartları nedir? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler 2020 başvuru tarihleri ne zaman?

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Tarihi köprülerin restorasyonuna KGM imzası!

Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılında 50 tarihi köprünün restorasyon proje ve uygulama çalışmalarını bitirmeyi planlıyor....

tarihi köşkler Haberi

tarihi köşkler



180 yıllık konak sabotaj kurbanı mı


Osmanlı dönemi defterdarlarından Şemsi Paşa'nın yaptırdığı Ortaköy'deki 180 yıllık Ali Paşa Konağı, önceki gece yarısı çıkan esrarengiz yangında kül oldu. Yangının sabotaj sonucu mu, yoksa alt kattaki lokanta yüzünden mi çıktığı araştırılıyor.


    ORTAKÖY Palanga Caddesi Taşbasamak Sokak'ta, giriş katı bir süre önce restoran olarak hizmete giren ancak ekonomik kriz nedeniyle kapatılan Ali Paşa Konağı'nın çatısından, önceki gece yarısı 00.30'da alevler yükseldi. İtfaiye gelene kadar yangın, restore edilmekte olan üç katlı binanın ikinci katına da sıçradı. 

    İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları, yangının daha fazla büyümesini ve çevredeki binalara sıçramasını önledi. Yangın, bir saatte...