25 / 04 / 2024

tarihi Markiz Yalısı

tarihi Markiz Yalısı

1983 yılında tarihi Markiz Yalısı tamamen yanmış. Anadoluhisarı Körfez Caddesi üzerindeki tarihi yalının dördüncü katında başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı sarmış. Yangının çıkış nedeni ise belirlenememiş.

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı!

Etel ile Robert Baler’in sahibi olduğu Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı. Tarihi yalının fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’daki yalısı satışa çıktı! 

Azerbaycanlı hayırsever işadamı Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’da yer alan yalısı satışa çıkarıldı. 17 milyon TL değer biçilen 300 senelik tarihi yapının pek çok alıcısının olduğu açıklandı.

Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor!

'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor.

Paşabahçe Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışta!

Paşabahçe'de bulunan, Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışa sunuldu. Tarihi eser niteliğine sahip yalıya yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisi yoğun.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Tarihi Kocataş Yalısı otel oluyor!

İstanbul Boğazı’nın en görkemli yapıları arasında yer alan Sarıyer’deki tarihi Kocataş Yalısı otel oluyor.

Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın kaza nedeni ortaya çıktı!

Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan geminin kara kutusu çözümlendi. Gemideki arızanın 5 numaralı silindirdeki çatlamadan kaynaklandığı belirtildi. 

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nı yıkan gemi için sürpriz karar!

Dümeni kilitlendiği için Beykoz’daki tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarparak durabilen gemi ile ilgili sürpriz bir gelişme daha yaşandı.

Hekimbaşı Yalısı’na tanker çarptı! Hasar büyük!

İstanbul Boğazı'nda bir tanker, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında kıyıda yer alan tarihi Hekimbaşı Yalısı’na çarptı...

tarihi Markiz Yalısı Haberi

tarihi Markiz Yalısı



Tarihi <<Markiz Yalısı>> yandı


Anadoluhisarı'nda dün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında tarihi ''Markiz Yalısı'' tamamen yandı. Anadoluhisarı Körfez Caddesi üzerindeki 53 sayılı yalıda önce dördüncü katta başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı sardı. Yangının başlangıcından hemen sonra olay yerine gelen itfaiye ekiplerine denizden de takviye yapıldı. Denizcilik Bankası'na ait Söndüren I. adlı kurtarma gemisi de yanan Markiz Yalısı'na denizden su sıkarak söndürme çalışmalarına katıldı. Uzun bir süre yolu tıkayan yangın nedeniyle trafik Boğaziçi Köprüsü çıkışından itibaren kesildi. Yetkililer, ''Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenmediğini ve maddi hasarın da büyük olduğunu tahmin ettiklerini'' söylediler. Öte yandan...