19 / 04 / 2024

tarihi Selimiye Hamamı

tarihi Selimiye Hamamı

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Tarihi Odunpazarı'ndaki restorasyon yıl sonunda tamamlanacak!

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları süren Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Antalya'da tarihi eseri korumak isteyen belediyeye 7 milyon lira ceza!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tarihi Roma Hamamı'nı zarar görmemesi ile tel örgü ile çevresini kapattı. Belediyeye tarihi hamamın bulunduğu arsa sahipleri, özel mülke müdahaleden dava açtı. Mahkeme belediyenin, 7 milyon lira ödemesine karar verdi...

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

tarihi Selimiye Hamamı Haberi

tarihi Selimiye Hamamı

İstanbul Üsküdar'da 217 yıllık Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre; Sultan III. Selim tarafından 1802 yılında Nizam-i Cedit askerlerinin yıkanması için Selimiye Kışlası ile inşa edilen tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

2017 yılında restorasyonuna başlanan tarihi eserle ilgili açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yenileme çalışmalarının sonuna gelindiğini kaydetti. Türkmen, Bağlarbaşı ve Üsküdar sahilde hizmete aldıkları 'Nevmekan' kafe-kütüphane konseptinin yenisini burada açacaklarını...