18 / 04 / 2024

tarihi surlara çatı mı yapıldı

tarihi surlara çatı mı yapıldı

Fatih Belediyesi, İstanbul’un en eski yapılarından olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara çatı monte edip, düğün salonu açtı.

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Dolarda nokta atışlar yapan isim bu sefer söylenmeyeni söyledi! Doların roket gibi uçacağı tarihi açıkladı!

Finans Analisti İslam Memiş gram altın için yatırımcılara son dakika açıklamalarında bulundu. Ekonomist Memiş gram altının 1550 lira olacağı tarihi verdi ve Dolar, Euro, Bitcoin için önemli açıklamalar yaptı.

Dolara ilişkin nokta atışı tespitler yapmıştı! Şimdi de dolar alımı için en müthiş tarihi açıkladı!

Altın ve dolara ilişkin nokta atışı yorumlarıyla tanınan Usta Analist Fatih Tonguç, bu kez dolara dikkat çekti. Fed'in 'şahin' veya 'güvercin' pozisyonu aldığında neler yapılması gerektiğini söyledi.

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

A101'de düdüklü tencere 299 TL, Life by fakir yumuşatıcı 39 TL! A101 online kataloğu 26 Ocak 2023 fiyat listesi

A101 26 Ocak 2023 Perşembe tarihi itibari ile satışa sunulacak aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Katalogda düdüklü tencere 299 TL, Life by fakir yumuşatıcı 39 TL! A101 online kataloğu 26 Ocak 2023 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 5 bin konutun temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin başlattığı "(İlk Evim İlk İşyerim) Projenin 5 bin konutluk ilk etabının temelini 25 Ekim'de atıyoruz" diyerek müjdeyi verdi. Sosyal Konut projesine başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayandı.

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Adası için tarihi imza atıldı! Tapusu alındı…

Milyonlarca Galatasaraylının yüzünü güldüren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'nın Milli Emlak'taki parsellerinin tapularını aldı.

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!

Merakla beklenen çılgın proje için temel atma tarihi belli oldu. Projenin ilk köprüsünün temeli 26 Haziran'da atılacak.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

tarihi surlara çatı mı yapıldı Haberi

tarihi surlara çatı mı yapıldı

Fatih Belediyesi’ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri’nin bitişiğinde bulunan, belediyenin düğün organizasyonları amacıyla kiraladığı alan için, yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi. Fatih Belediyesi tarafından 2015 yılında bir rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesi hazırlanarak İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunuldu. Projeyi inceleyen kurul, 12 Mayıs 2016’da, İstanbul’un en eski yapılarından olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara, ‘nitelikli portatif örtü’ sistemi kurulabileceğine karar verdi. Kurulun bu kararı üzerine, açık hava düğün ve organizasyonlarında kullanılan sur bölgesine, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz eylül ayında yaklaşık 3 metre yüksekliğinde açılıp kapanabilen bir çatı monte edildi.



‘DUVARLARA TEMAS YOK’

Söz konusu açılır kapanır çatının surlara zarar vermediğini savunan...