19 / 04 / 2024

tarihi Tünel

tarihi Tünel

1945 yılında tarihi Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş ve geçirilmesi düşünülen tramvayın daha kolay manevra yapabilmesi için Tünel Meydanı'nın solundaki adanın da kaldırılması gündeme gelmiş.

1938 yılında Galata'da Tünel'in önü genişletilecek!

1938 yılında Tünel Şirketi'nin yaptırması gereken üç katlı binayı yaptırmaması Belediye ile ihtilafa sebep olmuş. Bayındırlık'ın araya girmesiyle Şirket binayı yaptırmayı kabul etmiş. Belediye de binanın yapılabilmesi için Tünel'in önünü genişletecekmiş.

1984 yılında tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacakmış!

1984 yılında tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacakmış. 25 milyara mal olacak Tünel projesi, İstiklal Caddesi'nin altından Taksim'e ulaşacakmış ve Taksim Meydanı'nın altına 500 dükkanlı bir alışveriş merkezi kurulacakmış.

1971 yılında tarihi Tünel'in üstüne 14 katlı bina yapılacakmış!

1971 yılında Karaköy'de Tünel'in giriş kapısına 14 katlı bina yaptırılacakmış. İETT tarafından yaptırılacak olan bina, 6 milyon liraya mal olacakmış ve Karaköy'de, Galata Kulesi'nden sonra en yüksek bina olacakmış.

Tünel Akvaryum için TOKİ'den yer tahsisi yapıldı!

Ortahisar ilçesinde, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak "Tünel Akvaryum" projesi için TOKİ tarafından belediyeye yer tahsis edildiği bildirildi.

Fatih Zeyrek Sarnıcı'ndaki tünel betonla kapatıldı!

İstanbul Fatih'te tarihi Bozdoğan Kemeri'nin hemen yakınındaki Zeyrek Sarnıcı'nda defineciler tarafından açılan 10 metre derinliğindeki tünel beton dökülerek kapatıldı.

Taksim'e 3 katlı tünel yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Taksim'e yapılması planlanan '3 katlı tünel' projesi için ihale tarihi verdi.

Trabzon'a Akvaryum Tünel geliyor!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi, kentin doğal güzelliğini turizm potansiyeliyle birleştirmeyi amaçlayan güzel bir proje başlattı. Proje, tarihi Zagnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak 'Tünel Akvaryum' olarak tasarlandı.

Yozgat Spor Vadisi'ne 320 metrelik tünel!

YOZGAT Spor Vadisi’nin şehirle bağlantısını sağlamaya yönelik başlatılan tünel çalışması devam ediyor.Yozgat Valisi Yazıcı, Yozgat kent merkezi ile Spor Vadisi’ni birbirine doğrudan bağlayacak 320 metrelik tünel yapımına başlandığını belirtti.

Ali Kılıç'tan Kadir Topbaş'a tünel çağrısı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tünel için İBB Başkanı Kadir Topbaş güzellemeleri şaşırttı. Başkan Kılıç, belediye binasından Bölge Hastanesi’ne uzanan 950 metre uzunluğunda bir tünel yapımı çağrıda bulundu.

Düden Katlı Kavşak ve Tünel Geçişi'nin inşaatı başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda dev bir projenin daha startını veriyor. Tünel geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi bugün başlıyor. Çalışmalar kapsamında Yeşilırmak Caddesi’nin doğu ve batı aksı 60 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin Büyükecel'de 4 tünel bu yıl açılacak!

Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu´nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını söyledi.

Muğla Gökova Kavşağı'na viyadük yerine tünel yapılacak!

Gökova Kavşağı'na yapılması düşünülen; Muğla 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun olumsuz kararı üzerine iptal edilen viyadüğün yerine, 200 metre ilerisindeki Akyaka Mahallesi giriş ve çıkışına tünel yapılması için çalışma başlatıldı.

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

tarihi Tünel Haberi

tarihi Tünel



Tünelin içinden tramvay geçecek mi?


Bazı fenni mahzurlardan bahsediliyor - Tünel Meydanı'nın genişletilmesi düşünülüyor

    Amerika'ya sipariş edilen tünel kayışı ancak martın yirmi beşinde yola çıkarılacağından şimdiki kayışın dayanma kudretini arttırmak için, tünel seferleri azaltılmıştır.

    Amerika'da yapılan kayışın 25 Mart'tan sonra yola çıkarılacağına daire yeni bir haber gelmezse iki ay sonra seferlere büsbütün son verilecektir. 

    Diğer taraftan baz salahiyetli kimseler, tünel seferlerini daha esaslı bir şekilde düzenlemek mümkün olduğunu ileri sürmektedir. Bu fikre göre kayışla çekilen şimdiki usule kati surette nihayet vermek ve tünelden tramvay geçirmek daha muvafıktır. Bu suretle İstanbul ile Beyoğlu arasında ikinci bir tramvay...