11 / 05 / 2024

tarihi Vefa Lisesi

tarihi Vefa Lisesi

1989 yılında tarihi Vefa Lisesi, ilgisizlikten can çekişiyormuş. Tarihi lisenin kalorifer, elektrik, su tesisatı çürümüş durumdaymış. Liseye çeki düzen verilebilmesi için 1.5 milyar liraya ihtiyaç varmış.

İnşaat Yüksek Mühendisi M. Doğan Şahin vefat etti!

1948 Vefa Lisesi ve 1954 İTÜ Mühendislik Fakültesi mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi M. Doğan Şahin hayatını kaybetti.

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Zonguldak Kız Meslek Lisesi kültür varlığı olarak tescillendi!

Zonguldak'ta yıkılarak yerine otopark yapılmak istenen tarihi Zonguldak Kız Meslek Lisesi için Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne tescil başvurusu yapıldı. İlgili kurum tarafından tarihi okulun tescillendiği duyuruldu...

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

Tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi yıkılacak!

Deprem riski taşıdığı bulunan Erenköy Kız Anadolu Lisesi yaz tatilinde yıkılacak. Yeni okulun 16 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Kabataş Erkek Lisesi yıkılıyor mu?

Feriye Sarayı’nın Kabataş Erkek Lisesi olarak kullanılan tarihi binası restorasyon adı altında iş makineleriyle yıkılıyor.

Vefa Bozacısı konut oldu!

Arnavutluk’tan gelen Hacı Sadık Bey’in 1876’da Vefa’da açtığı bozanın ilk resmi ticarethanesi niteliği taşıyan tarihi binanın imar durumu değişti. Tarihi bozacının bulunduğu bina konut ilan edildi.

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı.

Kuleli Askeri Lisesi eğitim merkezi olacak!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okulların tarihi binalarının ne yapılacağına ilişkin bir süredir yürütülen çalışmada son aşamaya gelindi. Kuleli Askeri Lisesi'nin Boğaz kenarındaki tarihi binası eğitim amaçlı kullanılacak.

Kuleli Askeri Lisesi ne olacak?

Milli Savunma Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binasını özel sektöre devretmeyecek. Lise müze olacak ya da Milli Savunma Üniversitesi’ne devredilecek.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi uyguladığı projelerle Kayseri tarihini geleceğe taşımaya devam ediyor. Restorasyonu yapılan Tarihi Kayseri Lisesi Milli Mücadele ve Eğitim Müzesine dönüştürüldü.

Bursa Erkek Lisesi 1,3 milyon TL'ye restore ediliyor!

Sultan Abdülhamid Han tarafından modern eğitim için yaptırılan 133 yıllık tarihi Bursa Erkek Lisesi 1,3 milyon liraya restore ediliyor.

Çarşamba Vefa AVM'nin 30 yıllık kullanım hakkı devrediliyor!

Çarşamba Belediye Başkanlığı, Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi'ni, 30 yıl süre ile işletilmesi amacıyla ihaleye çıkartıyor. Söz konusu ihalenin son teklif verme tarihi 25 Şubat 2016 olarak belirlendi

tarihi Vefa Lisesi Haberi

tarihi Vefa Lisesi



Tarihi lise, ilgisizlikten can çekişiyor


''Vefa'da vefasızlık''


117 yıllık lisede, elektrik, kalorifer, su tesisatı çürümüş durumda. Yataklar, yastıklar kullanılacak gibi değil. Bütün duvarlar rutubetten dökülüyor.




 ''Vefa''da vefasızlık


Gülseren GÜVER


    YÜZ on yedi yıllık köklü geçmişe sahip Vefa Lisesi can çekişiyor. Kalorifer, elektrik ve su tesisatı çürüyen, duvarları çivi, sıva tutmayan, yatak ve yastıklarının sünger ve pamukları dökülen, karyolaları pas içindeki okula çeki düzen verilebilmesi ancak 1.5 milyar lira ile mümkün. Oya devletin verdiği ödenek, 100...