28 / 03 / 2024

Tarihi Yarımada hanlar

Tarihi Yarımada hanlar

Tarihi Yarımada'da bulunan hanların otel ve butik otele dönüştürülmesi ile ev pansiyonculuğu yapılmasının önünü açan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Tarihi Yarımada hanlar Haberi

Tarihi Yarımada hanlar

Tarihi Yarımada'da bulunan hanların otel ve butik otele dönüştürülmesi ile ev pansiyonculuğu yapılmasının önünü açan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edildi. Projeyi değerlendiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Boşaltılmış, kaderine terk edilmiş, yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri kurtarabilmek için bu kararı aldık. Bu binalarda, istenilirse butik oteller olabilir" diye konuştu.


Projede uygulama alanı, Tarihi Yarımada olarak kabul edilen eski Eminönü ilçesinin sınırları olarak belirlendi. 2008 yılından sonra Fatih ilçesine bağlanan Eminönü'nün sınırlarını, Unkapanı Köprüsünden başlayarak, yine Unkapanı ve Saraçhane üzerinden Yenikapı'ya uzanan Atatürk Bulvarı belirliyordu. Bugün Eminönü'nün bağlı olduğu Fatih ilçesi ile eski Eminönü sınırlarında bulunan ancak yenileme alanı ilan edilen Süleymaniye uygulamanın dışında tutuldu. Kendine özgü kentsel mimarisiyle dikkat çeken Balat ve Samatya...