18 / 04 / 2024

Tarihi yarımada imar planı

Tarihi yarımada imar planı

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi Yarımada'daki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fatih İlçesi 1/1000 Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nda yapılması planlanan değişiklikleri meclis gündemine taşıdı..

Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğine itiraz!

Tarihi Yarımada'daki imar planında değişikler yapıldı. Şehir Planlama Müdürlüğü, imar planına ilişkin açıklamalarda buldu. Müdürlük planın yeni ve kontrolsüz bir yapılaşmayı oluşturacağını vurguladı.

Tarihi Yarımada imar değişikliğine onay!

Eminönü bölgesinin tarihi kimliğini bozacak olan plan değişikliği, lBB'nin planlama ve imar müdürlüklerinin şiddetler karşı çıkmasına rağmen, Belediye Meclisi'nde AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

Tarihi yarımadanın imar kararını alan komisyonda kimler var?

Eski İstanbul'un kalbi, Tarihi Yarımada'yı imara açan Fatih Belediyesi'nin skandal komisyon kararını, içinde 'psikolog, serbest muhasebeci' bulunduğu bir heyetin onayladığı ortaya çıktı

Fatih Beldiyesi Tarihi Yarımada'nın imar planı hakkında açıklama yaptı!

Fatih Belediyesi, Tarihi Yarımda'nın imar planlarıyla ilgili son günlerde yayınlanan haberler üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Fatih Belediyesi'nden tarihi yarımada imar planı açıklaması!

Fatih Belediyesi, tarihi yarımadada 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanın imara açılacağı, tarihi yarımadanın ranta açıldığı şeklinde yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı...

Tarihi Yarımada imara açılacak mı?

Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu. Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak.

Tarihi yarımadanın yapılaşma izni Fatih Belediyesi'nde!

Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu. Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak.

Tarihi Yarımada'nın imar planında yetki Fatih Belediyesi'nde!

Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu. Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak.

Tarihi yarımada imar planına yapılan itiraz kabul edildi!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarihi yarımada imar planının durdurulmasına ilişkin mahkeme kararını iptal etti. Dava yeni bilirkişi oluşturularak yeniden görülecek.

Tarihi Yarımada'nın imar planına yapılan itiraz kabul edildi mi?

İstanbul'da tarihi yarımada ve sahilyolunu değiştirecek olan imar planını iptal eden karara yapılan itiraz kabul edildi. İmar planı Yedikule Bostanları ve Kumkapı'ya kadar pek çok alanın daha fazla imara açıılmasına izin veriyordu.

Tarihi Yarımada'nın imar planı davası sonuçlandı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 2. İdare Mahkemesinin, imar planına ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşı yapılan itirazı kabul etti.

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi açıldı!

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Küden tarafından açıldı.

En değerli 4 ada ve 1 yarımada satışa çıktı!

Türkiye'de  toplam değeri 457 milyon lira olan 5 ada ve yarımada internetten satışa çıkarıldı. Adaların büyüklükleri 27 bin metrekare ile 316 bin metrekare arasında değişiyor.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Fatih Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıda!

Fatih ilçesi, ( Tarihi Yarımada ) Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Tarihi yarımada imar planı Haberi

Tarihi yarımada imar planı

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan içerisinde Sultanahmet, Küçük Ayasofya ve Yedikule Zindanı’nın da bulunduğu İstanbul tarihi yarımadanın yüzde 90’ının imar barışına dahil olduğu açıklandı. Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, İstanbul Tarihi Alanlar Başkanlığı, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan UNESCO’nun rehberi kapsamında ‘imar barışı’nın tarihi yarımada ve çevresine muhtemel olumlu-olumsuz etkilerini hükümet raporu olarak hazırlatmasını talep etti.

Hükümet raporu

Tarihi Alanlar Başkanı Halil Onur, geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilen yazıyı Kültür Mirası Etki Değerlendirmesi’nin (KMED) UNESCO standartlarında hükümet raporu olarak hazırlanması için yazdıklarını ifade etti. Onur, “Bu rapor olası projelerin ki yasa da bir projedir, kültürel mirası etkileyebilecek her türlü uygulamada iyileştirme yapılmasını öngörür. Ama iyileştirme yapabilmeniz için öncelikle neyi, nasıl etkileyeceğinizi ve bunun olumsuz etkilerini nasıl...