25 / 04 / 2024

Tarihi yarımadada son durum ne

Tarihi yarımadada son durum ne

İstanbul Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, “İstanbul’un tarihi yarımadasında çatı arası terasa izin çıktı” yönündeki haberlere açıklık getirdi. Başkan Demir, “Bu aldığımız karar sadece tarihi eser olmayan binalarda geçerli.” dedi.

Tarihi yarımadaya ne yapılacak?

Tarihi yarımadada İTO ve TOBB'un sahip olduğu alanlar için nisan ayında ihaleye çıkılmış ve yedi şirket şartname alarak projelerini sunmuştu. Şartname alan bu yedi şirket, 17 Kasım'da yapılacak son turda tekliflerini sunacak.

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

İmar barışına Boğaziçi ve Tarihi Yarımada rötuşu!

Son günlerin ana gündem maddesi olan imar barışı düzenlemesi İstanbul'da Boğaziçi ile Tarihi Yarımada'daki bazı alanlarda uygulanmayacak...

Tarihi yarımada yenileniyor!

Fatih'te tarihi yarımadada 2004 yılından bugüne 320 orta ölçekli eser restore edildi. Tarihi yarımadada yenileme çalışmaları devam ediyor.

Tarihi yarımada yenileniyor!

İstanbul'un tarihi yarımadası Fatih'te tarihi yarımadada 2004 yılından bugüne 320 orta ölçekli eser restore edildi.

DAP Çadır Günleri kampanyası yarın son!

Yüzde 25'e varan indirim fırsatının yer aldığı DAP Çadır Günleri'nde hemen teslim projeler bulunuyor. DAP Çadır Günleri kampanyası yarın son.

Tarihi Yarımada'daki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fatih İlçesi 1/1000 Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nda yapılması planlanan değişiklikleri meclis gündemine taşıdı..

Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğine itiraz!

Tarihi Yarımada'daki imar planında değişikler yapıldı. Şehir Planlama Müdürlüğü, imar planına ilişkin açıklamalarda buldu. Müdürlük planın yeni ve kontrolsüz bir yapılaşmayı oluşturacağını vurguladı.

Tarihi Yarımada'daki tescilsiz parseller Fatih Belediyesi’ne iade edilecek!

Hürriyet’in manşetine taşıdığı, tarihi yarımadada Koruma Kurulu’nun İBB Meclisi’nde baypas edilmesi kararından bir ay önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Koruma Kurulu’nu devre dışı bıraktığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli'nin ardından Tarihi Yarımada’daki oteller harekete geçti!

AVRASYA Tüneli’nin açılmasından sonra Anadolu yakası otelleri daha fazla turist ağırlamaya hazırlanırken, Avrasya Tüneli’nin Avrupa yakasındaki çıkış noktasına yakın olan Tarihi Yarımada’daki oteller de harekete geçti.

Tarihi Yarımada'da bina yenileme yetkisi belediyeye verildi!

Tarihi yarımadada bina tadilatları ve yenileme çalışmalarının büyük bir bölümü, artık Koruma Kurulu onayına gitmeyecek.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi son başvuru tarihi yarın!

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. Ödemelere göre 120 aya kadar vade sağlanan projede aylık taksitleri 1.499 TL'den başlıyor.

Tarihi yarımadada son durum ne Haberi

Tarihi yarımadada son durum ne

İstanbul Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, tarihi yarımadada bazı binaların çatı katlarının terasa açılacak olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Neden böyle bir karar aldıklarını açıklayan Demir, “Yukarıdan baktığımızda tarihi yarımadanın Eminönü, Sultanahmet, Süleymaniye, Gedikpaşa yani topografik açıdan İstanbul’un en güzel yeri olan bölgelerde, çatılar süreç içerisinde çok kötü kullanılmış. Genellikle binaların üzerinde kaçaklar var. Bu kaçakların üzerinde tekrar yapılar var. Biz bunu şu şartla getirdik; bütün kaçaklardan insanlar arındırılacaklar, tamamen kendi orijinal projelerine uygun hale geldikten sonra çatılarını kullansınlar diyoruz. Nitekim bu açıdan da biz herhangi bir kaynak harcamadan, insanları da zorlamadan o binalardaki çatıların sıkıntılarını, kaçaklarını da bertaraf etmiş olacağız. Nereden bakarsanız çok büyük faydası olduğunu düşündüğümüz, hem görüntü olarak hem kullanım açısından hem de tarihi yarım adada turizm...