26 / 04 / 2024

tarihi zaza konağına ne oldu

tarihi zaza konağına ne oldu

Şanlıurfa'da koruma altında bulunan Tarihi Zaza konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

Emeklilerin gözü bu haberde: Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih ortaya çıktı! Kimse beklemiyordu, duyan inanamadı!

Emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarihler açıklandı ve emeklilerin heyecanı arttı. Emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih ortaya çıktı...Peş peşe açıklanan o tarihi duyan kulaklarına inanamadı...Kimse beklemiyordu...

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Selenium Park ön satışta!

Aşçıoğlu, Zeytinburnu Kazlıçeşme’de Marmaray’a yürüme mesafesinde, tarihi kara surlarına ve 32 dönüm büyüklüğe sahip parka komşu yeni projesinde ön satış sürecini başlattı. 

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Selenium Park ön talep topluyor! Yeni proje!

Aşçıoğlu, Zeytinburnu Kazlıçeşme’de Marmaray’a yürüme mesafesinde, tarihi kara surlarına ve 32 dönüm büyüklüğe sahip parka komşu yeni projesinde ilk fiyat ve öncelikli seçim hakkı için ön talep sürecini başlattı. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Fuat Gedik, Halk GYO bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Halk GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üyeliğine, Fuat Gedik'in  27 mayıs 2021 tarihi itibariyle atanmasına karar verildi.  

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

İhlas Yapı projelerinde 0.64 faizle konut sahibi olma fırsatı!

İnşaat sektöründeki 30 yıllık deneyimiyle bugüne dek 16 bini aşkın aileyi ev sahibi yapan İhlas Yapı, Bizim Evler ve Marmara Evleri markalı projeleriyle tarihi konut kampanyasına destek veriyor...

tarihi zaza konağına ne oldu Haberi

tarihi zaza konağına ne oldu

Şanlıurfa'nın geleneksel mimari özelliklerini taşıyan, tescilli yapı olarak koruma altında bulunan Zaza Konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak aktarılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Şanlıurfa'nın tarihi yapılarının bulunduğu bölgede incelemelerde olan Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV Başkanı Abdullah Erin’in, Eyyübiye ilçesi Beykapısı Mahallesi 970’nci sokakta bulunan Zaza Konağı’nın yaşatılması için verdiği talimat yerine getirildi. Yaklaşık 30 yıldır Şanlıurfa’nın kültürüne, sanatına, eğitimine ve kültür varlıklarının korunmasına yönelik yüzlerce proje uygulayan ŞURKAV’ın, başta Dergah-Balıklıgöl Kent Platosu Çevre Düzenleme Projesi olmak üzere Şanlıurfa’nın tarihi yapılarından Mustafa Hacı Kamiloğlu Evi, Narlı Ev, Çardaklı Köşk, Mahmut Nedim Konağı, Gümrük Hanı gibi 93 tarihi eseri restore ederek yaşatmayı başardığını hatırlatan...