19 / 04 / 2024

tarım arsa

tarım arsa

Tarım sektörüne kredi veren Ziraat Bankası yanında özel bankaların da tarım sektörünün finansmanındaki rolleri artmaya başladı. Buna bağlı olarak tarımsal kıymet takdiri çalışmalarının doğru yöntemlerle yapılması daha da önem kazandı...

Tarım Kredi Kooperatifi elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı! İşte o iller ve fiyatları

Geçtiğimiz Ocak ayında birden fazla maaş aldığı iddiaları ve uyguladığı politikalar nedeniyle çiftçilerin tepkisini çeken Fahrettin Poyraz'ın görevden alınmasıyla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden Ankara Yenimahalle'de satılık 2 arsa! 77.7 milyon TL'ye!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Susuz Mahallesi, 43544 ada, 2 nolu parselde ve 43545 ada, 2 nolu parselde yer alan 2 arsayı satıyor...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nden Ankara'da 90.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'ndeki 3 adet arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye icradan satıyor...

Balıkesir'de birinci sınıf tarım arazileri satışa çıkarıldı iddiası!

Engin Gayrimenkul - Arsa ismindeki şirket Edremit Kaz Dağları Zeytinli deresinde yer alan birinci sınıf tarım arazilerini “Doğrudan Satış” reklamlarıyla satıyor. 300 metrekaresi 29 bin 900 avrodan satılan arsaların reklamında CHP Milletvekili Gürsel Tekin ve Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ oynuyor.

Tarım arazilerine kurulan hobi bahçelerindeki yapılar yıkılacak!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, arsa özelliği kazanmamış tarım alanına kurulan hobi bahçelerindeki yapıların yıklacağını açıkladı.

Kıbrıs’ta tarım arazileri azaldı!

Kıbrıs’ta tarım yapılabilecek arazilerin sayısı arsa açılması nedeniyle daha da azaldı.

Kayseri'de tarım arazileri satışa çıktı!

Kayseri Belediyesi ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri satışa çıkarıldı. Arsa satışları için müracaatlar Defterdarlık veya ilçelerde Mal Müdürlüklerine yapılabilecek. 

Niğde Sazlıca'daki tarım arazileri satıldı!

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Tapuda ifraz ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Arsa ve arazilerde ifraz işlemi yapılabiliyor. Peki, tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Tarım arazisi nasıl imara açılır?

İmar Kanunu ve yönetmelikleri gereğince bu araziler üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Yapılaşmanın mümkün olabilmesi için tarım arazisinin imara açılması gerekiyor. Peki, tarım arazisi nasıl imara açılır? Tarla nasıl arsa olur?

Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan üzerine yapı inşa edilmesi için ayrılan toprak bütünü ise arsa olarak nitelendiriliyor. Peki, tarım arazileri imara açılarak arsa olabilir mi? Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Semih Karademir: Tarım arazileri mezbaha olmasın!

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yeni mezbaha yeri olarak 2'nci sınıf tarım alanını belirleyip arsa sahiplerine kamulaştırma yazısı göndermesine tepki gösterdi.

ÖİB, Konya Karatay arsasına Zentar Tarım Ürünleri'nden 1.8 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tta Gayrimenkul adına kayıtlı Konya Karatay Çatalhöyük Mahallesi'nde yer alan 51 bin 331 metrekarelik arsa 1 milyon 800 bin TL teklif veren Zentar Tarım Ürünleri'nin oldu.

tarım arsa Haberi

tarım arsa

Tarımsal ekonomide finansal sektörün 2006 yılından itibaren son derece hızlı büyümesi ve özel bankalarda da şubeleşmenin özellikle Anadolu’da ilçeler seviyesinde artmasıyla, tarım sektörüne kredi veren Ziraat Bankası yanında özel bankaların da tarım sektörünün finansmanındaki rolleri artmaya başladı. Özel bankaların tarım sektörünün finansmanında daha fazla yer almaya başlaması ile teminat açısından tarım arazilerinin değerlemesi daha da önem kazandı. Ayrıca, tarım sektörünü desteklemek amacıyla gündemde olan birçok projenin uygulanmaya başlamasıyla, tarımın finansmanında özel bankaların rolünün daha da artması öngörülmektedir. Buna bağlı olarak, tarımsal kıymet takdiri çalışmalarının doğru yöntemlerle yapılması daha da önem kazanmıştır. Nitekim, bankaların sağlamış oldukları krediler karşılığında, aldıkları tarımsal nitelikli teminatların doğru yöntemlerle değerlemesinin yapılması, kredi geri dönüşüyle sıkı sıkıya bağlıdır. Bankalar için verdikleri kredilerin geri dönüş riskini en...