29 / 03 / 2024

tarım

tarım

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Tahıl Koridoru'ndan taşınmış olan tahılın yüzde 63'ünün Avrupa ülkelerine sevk edildiğini ifade ederek, “Taşınan 7,5 milyon ton tahılın yalnız yüzde 5,6'sı az gelişmiş ülkelere gitmiştir" cümlelerini kullandı.

Tarım Bakanı müjdeyi verdi, ödemeler başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 501 milyon 273 bin 85 TL'lik tarımsal destekleme ödemelerine start verildiğini müjdeledi.

Borcu olanların dikkatine! Yapılandırma süresi uzatıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılmış olan açıklamada 31 Aralık 2020'de takipte borcu olan ortaklara defaten ya da taksitlendirme şartı ile birlikte sağlanan yapılandırmanın süresini uzattı.

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür?

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür? Tarla arsaya dönüştürülebilir mi? İşte merak edilen soruların detayları!

Mazot gübre desteği ne zaman, hangi gün ödenecek? 2022 Mazot gübre desteği ne kadar?

Mazot gübre desteği çiftçilerin gündemini oluşturuyor. Mazot gübre desteğinin ne zaman ödeneceği merakla bekleniyor. İşte detaylar!

Tarım-GFE temmuz ayında artış gösterdi! TÜİK duyurdu

Tarımsal girdi fiyat endeksi, temmuz ayında senelik bazda % 133,41, aylık % 1,31 artış yaşadı. İşte detaylar…

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ülke olarak bugün yılın sekiz ayında tarım ürünleri ticaretimiz 21,5 milyar dolara gelmiş durumda. Bu tarihin en yüksek miktarı" açıklamasını yaptı. İşte detaylar…

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022'nin ilk 8 ayında tarım ürünleri ihracatının 21,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor

Çekya Tarım Bakanı Zdenek Nekula, Avrupa'da yeterli miktarda tarım gübresi olmadığını ve bu durumun verimde belirgin düşüşe neden olabileceğini belirtti. Türkiye’de ise gübre fiyatları ise 2022’de gelen zamlarla rekor rakamları çıktı.

Tedbiri elden bırakmayın! Ekim ve kasım ayında en az yüzde 30 zam! İşte detaylar!

TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, tarafından bir zam haberi daha geldi. İşte detaylar!

Ayçiçeği bolluğu gelecek! Karabük’ten yeni destekleme modeli ile başarı geldi

Karabük'ün yağlık ayçiçeği üretimi, yeni destekleme modeli ile 900 tona yükseldi. İşte detaylar...

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? İşte gübre fiyatları!

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? soruları yanıtlarını arıyor. İşte haberin detayları!

Bal fiyatları sinyal veriyor! Üreticiler uyardı! İşte detaylar!

Bal fiyatlarında beklenmedik fiyat artışı bekleniyor. Artan girdi maliyetleri bal fiyatlarını da etkilemeye başladı. İşte detaylar!

Domates stoku yapmaya başlayın! Bu kış domatesin fiyatı cep yakacak!

Domates bu kış cep yakacak. Sera-Bir Başkanı Müslüm Yanmaz, bu kış domates fiyatlarının ne kadara satılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Sarıçam'da tarım arazilerinin yolları açılıyor!

Sarıçam Belediyesi, yaklaşan hububat hasadı öncesi tüm tarım arazilerinin yollarına bakım yaptırıyor. Hasat döneminde istenilmeyen kazaların önüne geçmek için yapılan yol bakım çalışmaları 37 ayrı kırsal mahallelerde gerçekleşiyor...

Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Yatırımları'nı aldı!

Artı Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Altınyağ Kombinaları San.ve Tic.A.Ş, Gürtaş Tarım Yatırımları'nı devralma yoluyla birleşti.

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek!

Yeni düzenlemeye göre, asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, dikili tarım arazilerinde 0.5 hektar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 0.3 hektardan küçük olamayacak.

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edildi. Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek, asgari tarımsal arazi büyüklüğünün altındaki tarımsal arazileri toplulaştırabilecek.

Tarım arazilerinin toplulaştırılması tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasını sağlamayı, tarımsal üretim ve kalkınmayı artırmayı amaçlayan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi...

Tarım arazilerinin toplulaştırılması tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda!

Mehdi Eker, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, tarım arazilerinin toplulaştırılmasını öngören Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerini sorularını yanıtladı.

Türkiye Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı!

Batılı ülkelerin Afrika' da arazi kiralama yarışına Türkiye de katıldı. Türkiye tarihinde ilk defa devlet ve özel sektör işbirliğiyle Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı...

Tarım arazilerinin toplulaştırılması, bu hafta Meclis gündemine geliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ı ziyaret ederek, tasarının yasalaştırılması için destek vermelerini istedi.

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Kaya, Hüseyin Kaya tarafından 24 Nisan 2014 tarihinde Beylikdüzü Küçük Çarşı 'da kuruldu.

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

tarım Haberi

tarım

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CerModern'de "Kimse Geride Kalmasın" teması ile birlikte düzenlenen Dünya Gıda Günü programında yapmış olduğu konuşmada, dünya genelinde açlık ve yoksulluk gerçeği ile birlikte yüz yüze olunduğunu açıkladı.

Sağlıklı beslenme olanağına erişemeyen 3,1 milyardan fazla olan insan olduğuna işaret eden Kirişci, 830 milyondan fazla olan insanın da açlık ile mücadele eder durumda olduğunu duyurdu.

Kirişci, dünya nüfusunun gıda ihtiyacını karşılamak amacı ile üretimin yüzde 60 çoğaltılması gerektiğine vurgu yaparak, "Doğal kaynaklarımızı doğru kullanacağız, tarımsal üretimde verimliliği yükselteceğiz ve aynı zamanda asla israf etmeyeceğiz. Tüm dünyada görülen krizlerin tahribatını azaltmaya, gıda kayıp ve aynı zamanda israflarını minimize etmeye yönelik olarak sorumluluklarımızı göz ardı edemeyiz. Refah içinde olan devletler, açlık ile boğuşan veya yeterli altyapıya sahip olmayan ülkeleri de düşünmek...