28 / 03 / 2024

tarla paylaşımı

tarla paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin anne ve babası 20 sene önce vefat ettiler. Kardeşlerden birisinin onay imzası vermemesi sonucunda miras paylaşımı gerçekleşmedi. Mahkemeye vermemiz mi gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Miras tarla paylaşımı bitti mi?

Tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. Peki, 31 Ağustos itibariyle miras tarla paylaşımı bitti mi?

Miras kalan tarla paylaşımı için son 3 gün!

2014 yılında Tarım Arazilerini Koruma Kanunu kapsamında yapılan değişikliklere göre, tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. 31 Ağustos'da sona erecek eski uygulama kapsamında miras kalan tarla paylaşımı için son 3 gün bulunuyor..

SHARE Gayrimenkul Paylaşım Sohbetleri 3 Ekim'de!

Sektöre değer katan ve gelişmesini sağlayan, “SHARE” Gayrimenkul Paylaşım Sohbetleri çok keyifli ve farklı şekilde büyüyerek devam ediyor.

2007 yılında Türk Telekom Arena ''Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edilecek!

2007 yılında Toplu Konut İdaresi, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çatısı açılır kapanır tipte stadyum yapılması işini ''Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edecekmiş.

Söke Belediyesi konut inşaatının gelir paylaşım ihalesi 20 Ağustos'ta!

Aydın Söke Belediye Başkanlığı Fen İşleri İşleri Müdürlüğü, konut inşaatının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ve Yeni cami Mahallesinde yapılacak Semt Parkı ve Spor Alanları Projesi uygulama işi ihalesi 20 Ağustos'ta yapılacak.

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi. Peki, miras kalan tarlaların paylaşımı nasıl olur?

TOKİ Başakşehir gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdare Başkanlığı, İstanbul İli Başakşehir İlçesi Bahçeşehir mevkii 542 ada 1 parsel ve 547 ada 1 parsellerde arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün saat 15:00'da gerçekleşecek.

TOKİ Başakşehir gelir paylaşım ihalesi 28 Temmuz'da!

TOKİ İstanbul Başakşehir'de bulunan 2 parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşımı yapacak. İhalesi 28 Temmuz 2015 tarihinde saat 15:00'da gerçekleşecek.

Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi ilk mezunlarını verdi!

AYD’nin, AVM Sektörüne sorumlu liderlik yapmak ve sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi” ilk mezunlarını Ankara’da; verdi.

Bursa Osmangazi'de arsa karşılığı gelir paylaşımı yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi Çekirge Mahallesi, İntam Blokları kentsel dönüşüm alanında arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yapacak. ihale tarihi 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne ili Merkez ilçesi Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'te gerçekleşecek.

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

TOKİ Edirne arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi 25 Mayıs'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Edirne Merkez ilçesine bağlı Hadımağa Mahallesi'nde bulunan 4 adet parselde arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işini 25 Mayıs 2015 tarihinde ihale edecek.

tarla paylaşımı Haberi

tarla paylaşımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Eşimin anne ve babası 20 sene önce vefat ettiler. Sekiz kardeşler ve 20 yıldır köydeki tarlalarının, kardeşlerden birisinin onay imzası vermemesi sonucunda miras paylaşımı gerçekleşmedi. Mahkemeye vermemiz mi gerekiyor yoksa diğer kardeşlerin onayı ile tüm tarlalar paylaşılabilir mi? Karşı çıkan kardeşin imzası gerekiyor mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Eşimin anne ve babası 20 sene önce vefat ettiler. Sekiz kardeşler ve 20 yıldır köydeki tarlalarının, kardeşlerden birisinin onay imzası vermemesi sonucunda miras paylaşımı gerçekleşmedi. Mahkemeye vermemiz mi gerekiyor yoksa diğer kardeşlerin onayı ile tüm tarlalar paylaşılabilir mi? Karşı çıkan kardeşin imzası gerekiyor mu? l A.K.

***

Soruya dikkat edilirse okuyucum hep tarla paylaşımı ifadesini kullanmış. Tarla paylaşımı denilince önce akla...