19 / 04 / 2024

Tarlada ekonomik bütünlük ne demek

Tarlada ekonomik bütünlük ne demek

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Yıl sonunun yaklaşmasıyla gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira?

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına imza attı. İşte Borsa İstanbul'daki bugünkü rakamlar...

En iyi fiyat Migros’ta! Dana fırınlık kaburga 276 TL, dana ızgaralık ciğer 200 TL, hindi bütün but 100 TL...

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden Migros’un 28 Nisan aktüel ürünler kataloğu paylaşıldı. Migros’ta 28 Nisan tarihinde dana fırınlık kaburga 275,90 TL’ye, dana ızgaralık ciğer 200 TL’ye, hindi bütün but 100 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta 28 Nisan’da başka hangi ürünler indirimde?

Zincir marketlerde devrim gibi bir dönem başlıyor! Çok tartışılacak yasa geliyor!

Rekabet Kurumu, zincir marketlere ilişkin kanun tasarısında yer alması gereken maddelere ilişkin öneri raporunu açıklarken, hazırlanan raporda, belirlenecek bir mesafe çapında aynı ekonomik bütünlük kapsamında yer alan perakendecilerin ikinci bir şube açmalarının ve devralma uygulamalarının yasaklan

 Snap hisseleri zayıf gelir nedeniyle düşüyor! Bütün umudu reklamlar

Snap, dördüncü çeyrek için geliri kaçırdı ancak kazançları geride bıraktı. Yavaşlayan bir ekonomi çok sayıda şirketin dijital reklam bütçelerini kısmasına yol açtığı için Snap zor bir 2022 geçirdi.

TMSF, İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 230.1 milyon TL'ye satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 230 milyon 100 bin Türk Lirası muhammen tutarla satışa sunuldu. 

Her bütçeye uygun tatil fırsatı! Günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Otel fiyatlarının şok edici fiyat artışını gören vatandaşlar, günlük karavan kiralama fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Tatile çıkacaklara müjde! Bütçeyi dörtte bire indiriyor! Günlük karavan kiralama! İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Yaz aylarının da gelişiyle birçok kişi, tatil planları yapmaya başladı! Otel fiyatları da yükselince, pek çok kişi karavan kiralama fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? Çekme karavan ve motokaravan... İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İcra ve iflas kanununa yeni düzen! TBMM'de kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve onaylanan yasa ile Ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün şekilde satışı yapıldığı durumlarda daha yüksek kazanç sağlayacağı belirlenen mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde bulunduran işletmeler, bir bütün şeklinde satışa çıkarılacak.

TMSF, Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü ihale yoluyla satışa çıkardı.

Suudi Arabistan 2020 bütçesinde küçülmeye gidiyor!

Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile 2020 bütçesinde küçülme kararı aldı.

Cathay Nivo Ataköy daire teslimleri!

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde kent parkıyla bir bütünlük oluşturacak olan Nivo Ataköy'de 1+1 ve 2+1 konut alternatifleri sunuluyor..

İşte deha mimar Zaha Hadid'in sırrı!

Mimarinin temeli olan bütünlük anlayışına karşı çıkan Hadid, binaların dış cephesini yüzey oyunlarıyla kaydırdı. Yeni bir akım başlattı.

Tarlada ekonomik bütünlük ne demek Haberi

Tarlada ekonomik bütünlük ne demek

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

Tarlada ekonomik bütünlük, mülkiyeti aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin tarımsal üretim faaliyetine ekonomik bir değer katacak şekilde birbirine bağımlı olarak işletildiği Bakanlıkça tespit edilen arazilere deniyor.


5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor.


Ekonomik bütünlük

(1) Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti aşağıdaki kriterlere göre belirlenir:


a) Örtü altı tarım arazilerinde bir dekar, dikili tarım arazilerinde beş dekar, sulu ve kuru tarım arazilerinde on dekarın altında olan tarım arazileri ekonomik bütünlük arz etmez.


b) Aynı kişiye ait sınırdaş olmayan tarım arazilerinin aralarındaki mesafe on km’den az ve örtü altı tarım arazilerinde...