27 / 04 / 2024

tasarım 2014

tasarım 2014

53 yıldır nisanın ikinci haftası tasarım dünyasının önde gelenleri Milano’da buluşuyor. Yüksek Mimar Bahar Aykaç, Milano’daki Tasarım Haftası’nı anlattı. Aykaç, ilginç projelerde ise Paris’te yapılan dev bir trambolini konu alıyor.

Kayalar Kimya merkez binası Çelik Yapı Tasarım Ödülü'nü kazandı!

Kayalar Kimya, “Ulusal Çelik Yapı 2014” ödülünü kazanan Yönetim ve Ar-Ge Merkezi binası ile “2015 Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri” yarışmasında Awards of Merit Ödülü’nün de sahibi oldu.

DererOmay Mimarlık'a A Design Award 2015'ten tasarım ödülü!

DererOmay Mimarlık, dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı uluslararası tasarım yarışması olarak nitelendirilen “A’Design Award & Competition 2014-2015” bünyesinde ödül almaya layık görüldü.

Vitra Pera serisi Design Turkey 2014'te iyi tasarım ödülü aldı!

VitrA’nın; ahşap görünümlü porselen karo serisi Pera, “Design Turkey 2014” kapsamında, “iyi tasarım” ödülüne layık görüldü. Pera; evin bütünü ve dış mekânlar olmak üzere hem zeminde hem de duvarda kullanılabiliyor.

İzmir, Tasarım Başkenti Cape Town ile işbirliği protokolü imzaladı!

Endüstriyel Tasarım Toplulukları Uluslararası Konseyi tarafından “2014 Dünya Tasarım Başkenti” olarak seçilen Güney Afrika’nın başkenti olan 3.5 milyon nüfusa sahip Cape Town, İzmir ile işbirliği protokolü imzaladı.

Master plan ve kentsel tasarım çalıştayı 9 Aralık'ta!

Master plan ve kentsel tasarım projelerinde uygulanacak usul ve esasların belirlenmesine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 9 Aralık 2014 Salı günü çalıştay düzenlenecek.

Adnan Menderes Havalimanı'na Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülü!

TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilerek 2014 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından belirlenen ‘Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Adnan Menderes Havalimanı'na Çelik Yapı Tasarım ödülü!

TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilerek 2014 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali, "Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödiilü"ne layık görüldü.

Adnan Menderes Havalimanı'na yakışan tasarım ödülü!

2014 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç Hatlar Terminali, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından belirlenen Ulusal Çelik Yapı Tasarım ödülü'ne layık görüldü.

Adnan Menderes Havalimanı Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülü'nü aldı!

TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilerek 2014 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali, "Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülü"ne layık görüldü.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı çelik yapı tasarım ödülü aldı!

TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilerek 2014 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali, "Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülü"ne layık görüldü.

10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in öncülüğünde düzenlenen 10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları 12 Kasım 2014 Çarşamba günü TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle açıklandı.

Archvist Konsept Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Archvist Konsept Tasarım Anonim Şirketi, Mehmet Tayfur Öztürk tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Kasım 2014 tarihinde Üsküdar, Altunizade Mahallesi, Kısıklı Caddesi'nde kuruldu.

Roof Tasarım ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Roof Tasarım ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Onur Yürç, Cengiz Otar tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 7 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

tasarım 2014 Haberi

tasarım 2014

53 yıldır nisanın ikinci haftası tasarım dünyasının önde gelenleri Milano’da buluşuyor. ‘Tasarım Haftası’ başlığı altında toplanan bu etkinliklerde, mobilya fuarı başta olmak üzere çok önemli fuar ve sergilere ev sahipliği yapılıyor. Tasarım dünyasının kalbinin attığı Milano Tasarım Haftası bu yıl da 8-13 Nisan arası şenlik yeri gibiydi. Bu hafta size dünyanın tartışmasız en büyük tasarım organizasyonu kabul edilen bu etkinlikten bahsetmek istiyorum.


2.500 ünlü tasarımcı

Tasarım haftası mobilya fuarının yanında iki biennale ev sahipliği yaptı. Euro Cucina’da mutfak tasarımı ve mutfak teknolojileri, International Bathroom Exhibition’da banyo konusundaki teknolojiler sergilendi.

2.500’ün üzerinde katılımcının birçok sayıda tasarımla katıldığı Salone Internazionale del Mobile (Uluslarası Mobilya Fuarı)bu yıl 357.212 katılımcı ile kendi rekorunu da kırdı. Dünya çapında en son trend ev Dekorasyon tasarımları ve yeni ürünler...