26 / 04 / 2024

taşdelen imar planları

taşdelen imar planları

İstanbul Çekmeköy'de bulunan yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alan yeni konut alanı olarak ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı plan ile  bölgede AVM, otel ve rezidans yapılabilecek. 

Çekmeköy Taşdelen Mevkii 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy ilçesi, Taşdelen Mevkii, Palamutdere Güzergahı ve Çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi 458 parsel sayılı taşınmazın bir kısmı ile kısmen Tescil Harici Alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Taşdelen Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Çekmeköy Taşdelen imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Taşdelen Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Amasra’nın imar planları davalık oldu!

Amasralılar şehir silüetini olumsuz şekilde etkileyeceği gerekçesiyle imar planlarına yaptıkları itirazlarını, yargıya taşıdı.

Alper Taşdelen'den Anıtkabir'in etrafının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir ile Maltepe Camii arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imar değişikliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önceki yönetimce gerçekleştirildiğini belirtti.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Esenyurt'ta selde yaşanan hasarın sebebi imar planlarının yok sayılması mı?

TMMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketi sonucunda ortaya çıkan hasarın imar planlarının yok sayılması ve mimarlık ve şehircilik ilkelerine aykırı planlamalar sebebiyle oluştuğunu söyledi...

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

taşdelen imar planları Haberi

taşdelen imar planları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çekmeköy Taşdelen'de bulunan askeri arazi için  458, 459 ve 460 sayılı parsellerine yönelik yeni imar planları hazırladı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; yeni imar alanların yer aldığı olan yaklaşık 860 bin metrekare alanı kapsıyor. Söz konusu parsellerin değerlendirilmesi için protokol imzaları atıldı.

Protokole konu olan yaklaşık 860 bin metrekarelik bölge 2020 yılının Kasım'ında bakanlıkça “rezerv yapı alanı” yeni konut alanı ilan edildi. Buna göre hazırlanan planlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay verildi ve askıya çıkarıldı. 

Fonksiyonlar değiştirildi 

İlk olarak 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'ndaki “askeri alan, askeri güvenlik bölgesi ve jeolojik açıdan yerleşime sakıncalı alan” fonksiyonu değiştilerek “Havza içi rehabilite edilecek alan” tanımı yapıldı. Alt ölçekli planlarda da eski askeri alanındaki yapılaşma şartları belirlendi. Plan açıklama raporunda alanın...