26 / 04 / 2024

tasfiye kararı alınan faizsiz konut şirketleri

tasfiye kararı alınan faizsiz konut şirketleri

Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklik ile 21 şirket için tasfiye kararı verilmişti. Bu şirketlere 45 bin aile tarafından para yatırıldığı ortaya çıktı. 

21 faizsiz konut şirketi için komisyon kuruldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiyesine karar verilen 21 faizsiz konut şirketleri için tasfiye komisyonu kurdu. 

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesi TMSF tarafından yönetilecek!

Geçtiğimiz günlerde tasfiye kararı alınan toplam 21 tasarruf finansman şirketinin çözümlemesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu sağlayacak.

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi!

İzmir depreminde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin adliyeye sevk edilmesine karar verildi. 

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir ve İstanbul'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

İzmir ve İstanbul gibi risk taşıyan şehirlerde olası bir depreme karşı alınan önlemler ve riskli bölgelerdeki yapıların denetimleri meclis gündemine taşındı...

Gaziantep Islahiye ve Nurdağı'nda arazi toplulaştırma kararı alındı!

Gaziantep Islahiye ve Nurdağı'nda 8 mahallede arazi toplulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Metrekareye metrekare alınan bir sistem dönüşüm olmaz!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada metrekareye metrekare alınan bir sistemin kentsel dönüşüm olmayacağını söyledi.

tasfiye kararı alınan faizsiz konut şirketleri Haberi

tasfiye kararı alınan faizsiz konut şirketleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansmanında faizsiz konut satışı yapan 21 şirket için tasfiye karar almıştı. Milli Gazete'den Onur Şehmus Şahin'in haberine göre; bu tasaaruf şirketlerine 45 bin ailenin para yatırdığı ortaya çıktı. Mağdur vatandaşlar şimdi bu paralarını nasıl geri alacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan . Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “BDDK ciddi bir tedbir alıp ondan sonra açıklama yapmalıydı” dedi. 

Tasarruf finansman faaliyeti yapan şirketlerin denetimi, alınan bir kararla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) devredilmişti. Bu doğrultuda Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişimi sonrasında BDDK, intibak koşullarını yerine getirmediği nedeniyle 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesine karar verdi. Fakat faizsiz konut ve araç alma vaadiyle...