24 / 04 / 2024

taşınma işleminde nelere dikkat edilmeli

taşınma işleminde nelere dikkat edilmeli

Yeni bir eve yerleşen vatandaşların en büyük derdi taşınma işlemleri oluyor. Çoğu zaman zahmetli ve yorucu olan taşınma işlemleri birkaç püf noktayla daha kolay bir hale geliyor. İşte ev taşımanın püf noktaları...

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Stresli bir süreçten keyifli taşınma deneyimi için 10 Adım!

Taşınma süreci herkes için stresli bir deneyim olabilir. Ancak doğru planlama ve hazırlık ile bu süreci keyifli hale getirebilirsiniz. İşte size 10 adımda sorunsuz bir taşınma için ipuçları...

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde evleri yıkılan veya ağır hasara uğrayan depremzedelere 10 bin liralık destek ödemesi başladı. Devlet bunun yanı sıra kira ve taşınma yardımı, işsizlik ödeneği ve mazot yardımı gibi çeşitli destekler de sunacak.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz" dedi.

İzmir'de depremzedeler için ev taşıma ücretleri sabitlendi!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, İzmir'de nakliye firmalarının depremde hasar görmüş binalardan taşınma için alacakları ücretlerin sabitlendiğini belirtti.

Selim Köşger'den, deprem mağdurlarına kira ve taşınma için başvuru çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilen orta ve ağır hasarlı ev sahiplerinin kira ve taşınma başvurularını kaymakamlıklardaki ve mahallelerdeki irtibat ofislerine yapabileceğini belirtti.

Kira yardımı ve taşınma desteği yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödemeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri devam ediyor. Bakanlık düzenli olarak ödenen kira yardımlarına ek olarak bir defalığına taşınma desteği yardımı da yapıyor. Peki kiracılara verilen yardımdan kimler yararlanabiliyor? İşte koşullar...

İkinci el konutta taşınma hareketleri yüzde 46,7 geriledi!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2020 yılı ilk yarıyıl sonuçlarına göre, geçtiğimiz yıl İstanbul Avrupa Yakası’nda 352 bini aşan toplam taşınma hareketi bu yıl aynı dönemde yüzde 40,7’lik bir düşüş ile birlikte 208 bin seviyesine geriledi.

Dereli'ye taşınma ve kira yardımı müjdesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dereli'de, evlerin yıkılma işleminin sürdüğünü, bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir taraftan da kendi bakanlıklarının hem taşınma hem kira yardımı yaptığını söyledi.

Yazlıklara ve yeni evlere geçiş taşınma alışverişlerini artırdı!

Yeni normalleşme dönemine geçiş ile birlikte şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla yazlıkçılar, yazlıklarına akın etmeye devam ediyor. Bu sebeple taşınma faaliyetleri de arttı.

taşınma işleminde nelere dikkat edilmeli Haberi

taşınma işleminde nelere dikkat edilmeli

Taşınma işlemleri çoğu zaman kabus haline gelse de bu işlemleri zevkli hale getirmek mümkün.  Milliyet'te yer alan habere göre; ev taşıma işlemlerinin birkaç pof noktası bulunuyor. İşte ev taşımanın püf noktaları...

Nakliye firmalarıyla görüşün

Taşınma takviminiz belli olduktan sonra nakliye firmalarını araştırın. Onlarla randevulaşın ve kendiniz için bir tarih ayarlayın.

Zaman planı yapın

Eşyanızın yoğunluğuna ve toplanmaya ayırabileceğiniz vakte göre bir zaman planlanlayın. Sadece akşamdan akşama mı toplanacaksınız, yoksa işten izin mi alacaksınız, bu duruma göre bir plan çıkarın. Tahmini toplanma gün sayınıza 2 gün daha ekleyin.

Ambalaj malzemelerini baştan alın

Koli, bant, kalem, kırılacak etiketi, mutfak eşyaları için paket kâğıdı, büyük boy torba, hurç gibi malzemeleri baştan ihtiyacınız kadar alın. Toplanmaya başladıktan sonra ara vermek istemezsiniz.

Her bölümü kendi içinde toplayın

Salon eşyalarını salonda, yatak odanızı...