19 / 04 / 2024

taşınmaz ipoteği

taşınmaz ipoteği

VakıfBank, hizmetlerini dijital ortama taşıyor. VakıfBank’ın, geliştirdiği e-ipotek uygulamasıyla kredi işlemlerinde taşınmazların ipotek olarak alınması süreci elektronik ortama taşındı.

FU Gayrimenkul ile taşınır mallar güvence altında!

FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Bul ,bankacılık sektörünün gündeminde ‘Taşınır Rehni’ konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

Gayrimenkul ipoteği nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabilen gayrimenkul ipoteği nasıl kurulur?

Taşınmaz ipoteği nasıl kurulur?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi işlemi oluyor. Peki, taşınmaz ipoteği nasıl kurulur? İşte ipotek kurma işlemleri..

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Burak Binboğa tarafından kuruldu.

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferans, iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplam 965 taşınmazı devlete geri iadeyi kabul etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Çiğli'de taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Çiğli ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamıyor. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi 2021 örneği...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdi. Artık belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği...

Taşınmaz ticaretinde kurallar değişiyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre lise mezunu olmayan emlak işletmesi açamayacak.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31274 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

taşınmaz ipoteği Haberi

taşınmaz ipoteği

VakıfBank, hizmetlerini dijital ortama taşımaya hazırlanıyor. Bankadan yapılan açıklamada, reel ekonomi ve müşteri ihtiyaçlarını yakından takip eden VakıfBank, e-ipotek uygulamasıyla kredi işlemlerinde taşınmazların ipotek olarak alınmasını elektronik ortama taşıyacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu uygulama ile müşterilerin hızlı şekilde kredi kullanması sağlanıyor ve kaynağın, emek israfını önlemek hedefleniyor.

e-ipotek uygulaması ile ilgili görüşlerini paylaşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Bu uygulama sayesinde uzun zaman alan ipotek işlemleri artık elektronik ortamda daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Bu da müşterilerimiz, bankamız ve tapu müdürlüklerimiz açısından kaynak tasarrufu sağlıyor, verimliliği artırıyor. Bu vesileyle süreç ortağımız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze de çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
 

Şirketlerin tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

Tapuda üç boyutlu...