19 / 04 / 2024

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018

Emlak komisyonuna sınırlama getiren yeni emlakçı yönetmeliği olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018..

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Gayrimenkulde devrim niteliğinde yeni dönem! Her şey daha şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşümün kapısı aralanıyor.

Sahte emlak ilanları engellenecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle tüketici mağduriyetlerine yol açabilen sahte ilanların engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Yetki belgesi alan emlakçılara kritik uyarı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçıların mesleki eğitim belgelerinin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine yüklenmesi gerekiyor. 

Emlakçılar eğitim belgelerini TTBS sistemine yüklemeli!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti hakkında yönetmelik kapsamında yetki belgesi almış emlak işletmelerine uyarıda bulundu. Özelmacıklı, "Sözleşmeli işletmelerin, sahip oldukları en az 100 saatlik eğitim belgelerini TTBS sistemine yüklemeleri gerekiyor” diye konuştu.

Emlakçılar dikkat! Yarın son gün!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınabilmesi amacıyla sağlanan muafiyetler yarına sona eriyor. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler yarından sonra geçerli olmayacak. 

Emlakçılar dikkat! 2 gün sonra sona eriyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınabilmesi için sunulan muafiyet kapsamında son günlere girildi. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili tanınan muafiyetler 31 Temmuz tarihinden sonra geçerli olmayacak.

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

İlkokul mezunları emlakçı olabilecek!

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne göre artık ilkokul mezunları da emlakçı olabilecek.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018 Haberi

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik ile emlak komisyonuna sınırlama geldi. Yönetmelik gereğince emlakçılar satış bedelinin katma değer vergisi hariç yüzde dördünden fazla, kiralamada ise kira bedelinin katma değer vergisi hariç bir aylık tutarından fazla olamayacak.

Yetki belgesi almayanlar emlakçı faaliyetinde bulunamayacak. Yetki belgesi aranan koşullara uygun olan işletmelere verilecek. Ayrıca, işletmenin yetki belgesine sahip olup olmadığı işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeden önce yetkili idareler tarafından kontrol edilecek ve yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilemeyecek. Ancak bu hüküm 3 ay sonra yürürlüğe girecek.

YÖNETMELİK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

TAŞINMAZ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1)...