25 / 04 / 2024

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Emlak işletmelerinde çalışanlar dikkat!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklik sonrasında emlak işletmelerinde çalışanlar için de bazı ek düzenlemeler getirildi

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31274 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi, sektörel sorunlarını ve ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ilgili yapılması gerekenleri düzenledikleri çalıştayda konuştu.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?" sorusunun yanıtını verdi. İşte Demir'in yazısı...

Emlakçılar yeni yönetmelikten umduğunu bulamadı!

Emlak sektörünün uzun zamandır beklediği ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in Resmi gazetede yayımlanmasının ardından yönetmelikteki eksikler ortaya çıkıyor.

Gayrimenkulü sorumlu danışmanlardan alın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin, "Vatandaşlarımızın, haklarının korunması ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için tüm gayrimenkul işlerini sorumlu emlak danışmanları kanalıyla yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır" diye konuştu.

Yönetmelik, emlakçılığın kilometre taşı!

TURYAP Halkalı Temsilcisi Kutsal Karan, Taşınmaz Ticaretine İlişkin Usul ve Esasları Düzenleyen Yönetmelik hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Manisalı emlakçılar sınava girdi!

Manisa’da emlak müşavirleri 5 Haziran 2018’de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında sınava girdiler. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik sil baştan yenilenmeli!

TURYAP Halkalı Temsilcisi Karan, Taşınmaz Ticaretine İlişkin Usul ve Esasları Düzenleyen Yönetmelik hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Gayrimenkul danışmanlığı girişim fırsatları sunuyor!

Gayrimenkul sektöründe tecrübeli danışman arayışı girişim fırsatları yaratıyor. 5 Haziran'da yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik sayesinde büyümenin hızlanması bekleniyor. Bu çerçevede 7 şirket 2018 sonuna kadar 196 franchise ofis açmayı planlıyor.

Gayrimenkul sektörü kayıt altına alınacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği TÜGEM, teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa sponsorluğunda Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çalıştayını gerçekleştirdi.

Taşınmaz ticareti yeniden şekilleniyor!

ltın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 05 Haziran tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptı.

Emlakçılardan komisyon sınırlamasına tepki!

Gayrimenkul alım-satım ve kiralamada komisyon oranları dün yayınlanan karar ile düştü. Düzenleme ev alan-satan ve kiralayanları memnun etti ancak emlakçılar bu durumdan hiç memnun değil...

Yeni yasa ile yabancıya konut satışı yüzde 30 artar!

Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik hakkında açıklamalarda bulundu. Elibol, yeni yasa ile yabancılara satışın yüzde 30 oranında artacağını söyledi. 

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Gayrimenkulde devrim niteliğinde yeni dönem! Her şey daha şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşümün kapısı aralanıyor.

Sahte emlak ilanları engellenecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle tüketici mağduriyetlerine yol açabilen sahte ilanların engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Yetki belgesi alan emlakçılara kritik uyarı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçıların mesleki eğitim belgelerinin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine yüklenmesi gerekiyor. 

Emlakçılar eğitim belgelerini TTBS sistemine yüklemeli!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti hakkında yönetmelik kapsamında yetki belgesi almış emlak işletmelerine uyarıda bulundu. Özelmacıklı, "Sözleşmeli işletmelerin, sahip oldukları en az 100 saatlik eğitim belgelerini TTBS sistemine yüklemeleri gerekiyor” diye konuştu.

Emlakçılar dikkat! Yarın son gün!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınabilmesi amacıyla sağlanan muafiyetler yarına sona eriyor. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler yarından sonra geçerli olmayacak. 

Emlakçılar dikkat! 2 gün sonra sona eriyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınabilmesi için sunulan muafiyet kapsamında son günlere girildi. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili tanınan muafiyetler 31 Temmuz tarihinden sonra geçerli olmayacak.

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

İlkokul mezunları emlakçı olabilecek!

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne göre artık ilkokul mezunları da emlakçı olabilecek.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Haberi

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik

Ticaret Bakanlığı tarafından Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 31456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlarak yürürlüğe girdi. 

Ticaret Bakanlığından:

TAŞINMAZ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 5/6/2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan “lise” ibaresi “ilköğretim” şeklinde, aynı bendin (6) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“6) Yetki belgesi başvurusunun yapıldığı tarihten önceki son beş yıl içinde ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunlarının en az altı ay; bunların dışında kalanların ise en az on iki ay emlak danışmanlığı veya sorumlu emlak danışmanlığı yapmış olması,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “5/6/2018” ibaresi “14/10/2020”...