27 / 04 / 2024

Taşkışla Mimarlık Fakültesi

Taşkışla Mimarlık Fakültesi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'nin restore ederek 'Kültür ve Sanat Merkezi' olarak yeniden hizmete soktuğu Eski Adliye binasına İstanbul'dan ödül geldi.

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Kuştaş Mühendislik Mimarlık Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuştaş Mühendislik Mimarlık Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Canip Kuştaş tarafından kuruldu.

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Taşkın tarafından kuruldu.

Taş Köprü Mimarlık Ve Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Taş Köprü Mimarlık Ve Yapı Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Farih Deniz, Mesut Taşköprü ve Muhammet Özsoy ortaklığında kuruldu.

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Mine Taştan tarafından kuruldu.

Taşkın Group Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkın Group Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  400 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Taşkın tarafından kuruldu.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Sardes Motorlu Taşıtlar Yapı Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sardes Motorlu Taşıtlar Yapı Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik’te kuruldu.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

İÜC Veteriner Fakültesi'nin yıkımına başlandı!

Silivri civarında 26 Eylül tarihinde yaşanan Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Avcılar'da bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi binası yıkılıyor.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Taşkışla Mimarlık Fakültesi Haberi

Taşkışla Mimarlık Fakültesi

Kent alanında disiplinler arası diyaloğu ve bilgi alışverişini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi', İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin Taşkışla Kampüsü'nde yapıldı. Taşkışla Mimarlık Fakültesi'nde Kent Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği organizasyonda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi-Eski Adliye Sarayı'nın Renovasyon ve Restorasyonu Projesi" ile ödül verildi. Ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan aldı.


Mozaik yapma eğitimi almış ustaların duvarlara işlediği cam motifleri merkeze ayrı bir güzellik katıyor. Mozaik ustasından eğitimini alan gençler ve kadınları doğaya dönüşümü olmayan lamine ve temperli cam atıklarını toplayarak merkezin duvarlarında adeta bir sanata dönüştürdüler. Camları bir sanat eseri olarak yapan mozaik ustaları, çevre dostu doğaya saygılı bir bina olma özelliğini de gösterdiler. Ayrıca yapının döşemesi ve çeşitli...