29 / 03 / 2024

TAV İnşaat projeleri

TAV İnşaat projeleri

TAV İnşaat'ta ortaklar yol ayrımına geldi. TAV CEO’su Şener şirketi Sera İnşaat’ın İDO’daki hisselerini Akfen’e vereceğini, buna karşılık Akfen’in TAV İnşaat hisselerini alacağını belirtti. Akfen Başkanı Akın, hisse devri için, "Henüz bir anlaşma sağlanmış değil, masadaki opsiyonlardan biri" dedi...

Antalya Havalimanı Nisan'da TAV'lanacak!

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Şener, "Antalya Havalimanı'nın yüzde 50 hissedarı olan IC Grup'tan hisselerini satın alma anlaşması imzaladık." dedi. 

TAV İnşaat üçüncü kez dünyanın en büyüğü seçildi!

TAV İnşaat, Engineering News Record tarafından üçüncü kez havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi seçildi.

TAV İnşaat, havalimanı inşaatında dünyada ilk sırada!

TAV İnşaat, havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu. TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Şener, Türk mühendisliğiyle müteahhitliğini başarıyla temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.

TAV İnşaat havalimanı projesiyle dünya birincisi seçildi!

Türkiye’nin önde gelen inşaat firmaları TAV İnşaat ve SUMMA İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından iki ayrı proje ile ayrı alanlarda birincilik ödülüne layık görüldü.

TAV İnşaat Yılın Ulaştırma Projesi ödülünü aldı!

TAV İnşaat tarafından Katar'ın başkenti Doha'da yapımı gerçekleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri'nde "Yılın Ulaştırma Projesi" seçildi.

Yılın ulaştırma projesi olarak Hamad Havalimanı Yolcu Terminali seçildi!

Katar’ın başkenti Doha’da TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri’nde “Yılın Ulaştırma Projesi” seçildi.

TAV İnşaat havaalanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi oldu!

Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat 1 milyar 245 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük şirketi oldu...

TAV, 709.7 milyon ciroyla alanında dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu!

Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle büyüyen TAV İnşaat, bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. TAV İnşaat 709,7 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi...

TAV İnşaat, dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu!

TAV İnşaat, 709,7 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. TAV İnşaat'ın bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 16 milyar doları aştı...

Tav İnşaat Arabtec proje için finansman sağlandı!

TAV İnşaat ve CCC ile birlikte Abu Dhabi havalimanı projesini alan konsorsiyumda yer alan Arabtec proje için gereken finansmanın sağlandığını açıkladı

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

TOKİ Aydın 2023 projeleri için tarihler tek tek açıklandı! 550 konutluk iki yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Aydın 2023 projeleri için tarihler tek tek açıklandı... 550 konutluk iki yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Aydın projeleri 2023 detayları...

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Barbaros Reserve-Bodrum Residences inşaatı yeniden başladı!

İnşaat projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Sera Group, Barbaros Reserve-Bodrum Residences projesine kaldığı yerden devam ediyor.

Moskova'da yılın inşaat projeleri seçildi! 

8 Ağustos İnşaatçılar Günü'nü kutlayan Moskova Belediyesi, yılın en iyi inşaat projelerini belirledi 

İnşaat sektöründen kamu inşaat projeleri için fiyat farkı talebi!

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TAV İnşaat projeleri Haberi

TAV İnşaat projeleri

TAV Grubu’nun iştiraki TAV İnşaat’ta ortaklar yol ayrımına geldi. Bir süredir anlaşmazlıkların olduğu şirkette halen Tepe Holding’in yüzde 40, Hamdi Akın’ın Başkanı olduğu Akfen Holding’in yüzde 40 ve Sani Şener’in kurduğu Sera Grubu’nun da yüzde 20 hissesi var. Bankalarla borç yapılandırması için yaklaşık bir yıldır masada olan TAV'da ortaklar arası anlaşmazlığı gidermek ve kredi yapılandırması için çeşitli senaryolar gündeme geld. Hürriyet'te yer alan habere göre; Sera Grubun Kurucusu Sani Şener bankalarla yürütülen kredi yapılandırması kapsamında Akfen Holding’in TAV İnşat’ta ortaklıktan ayrılarak hissesini Sera Gruba devredeceğini belirtti. Şener, Sera Grubun da buna karşılık olarak İDO’daki yüzde 10 hissesini Akfen Holding’e vereceğini söyledi. Akfen’in patronu Hamdi Akın ise hisse devirlerinin kesinleşmediğini masadaki formüllerden biri olduğunun altını çizdi.

AKFEN DEVREDİYOR

TAV İnşaat, İstanbul, Ankara...