19 / 04 / 2024

TBMM Camisi açılış

TBMM Camisi açılış

TBMM Külliyesi içerisinde yer alan cami yeniden ibadete açıldı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih...

Zonguldak Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor!

Zonguldak'ta inşaatı biten Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

Taksim Camisi'nin açılışı ertelendi!

Ramazan'ın son Cuması açılması beklenen Taksim Camisi'nin açılışı 28 Mayıs tarihine ertelendi. 

Taksim Camisi bu Cuma açılıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!

Rize'de Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi bugün ibadete açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Lala Hayrettin Camisi açılıyor!

Sinagog, kilise ve İstanbul'un fethinden sonra cami olarak hizmet veren ve 1600 yıllık olduğu belirtilen Lala Hayrettin Camisi açılıyor...

Fatih Kariye Camisi'nin açılışı ertelendi!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; yarın ibadete açılması beklenen Kariye Camisi açılışı ertelendi.

Recep Tayyip Erdoğan Camisi açıldı!

Ağrı Patnos'ta Selçuklu mimarisiyle hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen, Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan katıldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İngiltere Cambridge Camisi açılış töreni daveti!

Söz yazarı ve yorumcu Yusuf İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İngiltere'de inşası devam eden Cambridge Camisi'nin açılış törenine davet etti. İslam, Erdoğan'a caminin yapım sürecindeki yardımları için teşekkürlerini iletti...

TBMM Camisi açılış Haberi

TBMM Camisi açılış

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TBMM Külliyesi içerisinde bulunan cami yeniden ibadete açıldı. Külliye içerisindeki A ve B blokların yıkımı sırasında oluşan inşaat sürecinde cami, geçici olarak ibadete kapatılmış, yoğun talep ve ihtiyaç dolayısıyla külliye içerisine iki mescit inşa edilmişti.

İnşaat molozlarının taşınmasının ardından çevrede yürütülen düzenleme çalışmalarının da sona ermesiyle TBMM Camisi yeniden ibadete açıldı.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu da Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, A ve B blokun yıkımı sonrasında ortaya çıkan molozların temizlendiğini ve çevre düzenlemesiyle de caminin açıldığını belirtti.

TBMM Camisinin, insanların ibadet ihtiyacını karşılayan önemli bir merkez olduğunu söyleyen Uslu, geriye kalan eksikliklerin de kısa sürede giderileceğini de belirtti.