16 / 04 / 2024

tbmm plan ve bütce komisyonu

tbmm plan ve bütce komisyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda arazilerin hazineye devri ile ilgili soru soruldu...

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmasında Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları  ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki gösterdi. İşte Erdem'in o açıklamaları...

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada çalışan emeklilere bir kereye mahsus olacak şekilde 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeden, 4 milyon 688 bin 945 kişinin faydalanacağını kaydetti.

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık'ta! İşte ödeme takvimi...

Çalışan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesine dair önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Peki 5 bin TL'lik emekli ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki 10 acil durum hastanelerini Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Şimşek'ten emekli ve asgari ücret maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı. Bakan Şimşek, "Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan dar ve orta gelirlilere konut müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 12’nci Kalkınma Planı'nı sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dar ve orta gelirlilere konut müjdesi verdi. Yılmaz, en az 375 bin sosyal konut üretiminin hedeflendiğini söyledi.

Günlük kiralık evlere ilişkin düzenleme TBMM’den geçti! İşte düzenlemenin detayları...

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

tbmm plan ve bütce komisyonu Haberi

tbmm plan ve bütce komisyonu
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın bütçe ile ilgili sorularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar cevapladı. Erdoğan Bayraktar'a arazilerin hazineye devri ile ilgili bir soru yöneltildi. Bayratar soruya şöyle cevap verdi; "Gündemimizde böyle bir konu var, Milli Savunma Bakanlığı'na Genelkurmay'a hatta Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bazı araziler şehrin ortasında kaldı. Bu kurumlar arazileri bir şekilde değerlendirmek istiyor" dedi. Bayraktar yasaya göre Genelkurmay arazileri her ne sebep olursa olsun değerlendirdiği zaman bunun getirisinin Genelkurmay'a ait olduğunu söyledi. Bayraktar, "TOKİ'de biz Genelkurmay'dan, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan çok arazi aldık"...