25 / 04 / 2024

tcmb açık piyasa işlemleri

tcmb açık piyasa işlemleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Merkez Bankası (TCMB) verileri kapsamında Nisan ayında cari işlemler hesabında açık, 5 milyar 404 milyon dolar oldu.

TCMB Mart 2023 ödemeler dengesi verilerini açıkladı: Mart'ta cari açık 4.5 milyar dolar oldu!

Cari işlemler dengesinin, mart ayında 4.48 milyar dolar açık verdiği açıklandı. İşte TCMB tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

''Yapmayan herkes çok pişman olacak'' diyen İslam Memiş, gümüş için açık net konuştu! Herkesin ağzı açık kaldı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, düşüşe geçen gümüş için bu sefer açık net ifadeler kullandı. ''Yapmayan herkes çok pişman olacak'' diyen Memiş, yatırımcıları uyardı. 

Merkez Bankası'nın uluslararası yatırım pozisyonunun verdiği inanılmaz açık ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerin farkı olarak tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) mayıs sonunda 226,1 milyar dolar açık verdi.

Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonunda dev açık

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan “net uluslararası yatırım pozisyonu”, nisan sonunda 236,8 milyar dolar açık verdi.

ABD'de inşaat sektöründe açık iş sayısı arttı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, temmuzda piyasa beklentilerini geride bırakarak 6 milyon 618 bine çıktı. Açık iş sayısının en fazla arttığı sektörlerden biri de inşaat oldu. 

TCMB Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan limitleri sıfırladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

TCMB: Piyasa yapıcı bankaların likidite imkan limitleri yarıya düşürüldü!

Merkez Bankası: "Likidite yönetimi çerçevesinde 10 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri yarıya düşürülmüştür. Güncellenmiş limitler konusunda bankalara ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır.'' dedi

Halka açık AVM'lerin hangisinin fiyatı ne kadar?

İstanbul’daki halka açık AVM’lerin piyasa değerlerini bir hafta boyunca her gün açıkladık. İstanbul’un şampiyonu Akasya AVM oldu. Peki İstanbul ve Anadolu şehirlerindeki halka açık AVM'lerin hangisinin fiyatı ne kadar?

Cari açık Nisan'da 3,4 milyar dolar oldu!

Türkiyet Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2015 'Ödemeler Dengesi'ni (Cari Açık) açıkladı. Merkez Bankası verilerine göre Nisan'da cari açık 3,4 milyar dolar oldu.

Cari açık rakamları açıklandı!

Cari açık Eylül ayında 2.22 milyar dolar ile 2.6 milyar dolar olan beklentilerin altında kaldı. Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre cari işlemler açığı bir önceki yılın Ocak-Eylül dönemine göre 18.3 milyar dolar azalarak 30.86 milyar dolara geriledi.

Cari açık beklentinin altında geldi!

Cari açık beklentinin altında geldi. TCMB verilerine göre, Türkiye'nin cari işlemler açığı ağustosta 2 milyar 768 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 48 milyar 869 milyon dolar oldu.

tcmb açık piyasa işlemleri Haberi

tcmb açık piyasa işlemleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCMB'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, "Likidite yönetimi çerçevesinde 12 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri sıfırlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

TCMB, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme adımları çerçevesinde, geçen haftadan itibaren bankaların fonlama maliyetini yükseltmeye başlamıştı.

Analistler, TCMB'nin likidite yönetimi çerçevesinde yapılan değişikliğin, salgın sonrası dönemde piyasada sıkışıklığa neden olmadan likiditeyi normal seviyeye getirmek için atılan adımlardan biri olduğunu...