20 / 04 / 2024

TCMB faiz indirimi

TCMB faiz indirimi

Konut kredi faizlerinde kamu bankaları tarafından başlatılan düşüş, ağustos ve eylül aylarında konut kredi hacminde ve konut satışlarını artırdı.

TCMB faiz indirimi kredi faizlerine nasıl yansır?

Merkez Bankası geçen hafta sonu faiz oranında 0.25 puan indirim yaptı.Merkez Bankası bankaların bankası. Bankalara faiz ile borç para veriyor. Bankaların fazla paraları varsa kabul ediyor, faiz ödüyor.

ABD'de konut verileri ön plana çıkıyor!

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen, ''Bu hafta ABD'de Fed Başkanı Yellen'in konuşmasının yanı sıra büyüme ve konut verileri ön plana çıkacak. TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında yine 25 baz puanlık indirime gitmesi bekleniyor. ''dedi.

İş dünyası Merkez Bankası'nın faiz indirimini yorumladı!

İTO Başkanı İbrahim Çağlar "Demokrasiye kastedilmek istenilen bir girişimi yeni atlattığımız bu dönemde, Merkez Bankamızın aldığı üst üste beşinci faiz indirimi kararının anlamı çok daha büyük" dedi.

TCMB faiz koridorunun üst bandını indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta marjinal fonlama oranını yüzde 9,50'den yüzde 9'a indirdi.

TCMB'nin faiz indirimi yavaşlayacak!

Morgan Stanley ve JP Morgan Chase, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,50'den yüzde 9'a çekmesini değerlendirdi.

Merkez Bankası tarihinin en dar faiz koridoruna geçebilir!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim sürecini devam ettirmesi ve tüm zamanların en dar faiz koridoruna geçmesi bekleniyor.

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş olmadı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ( TCMB ) faiz oranlarında indirime gitmesi konut kredisi faiz oranlarında beklenen indirim etkisini yaratmadı.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimine devam sinyali!

Ziraat Yatırım Ekonomisti Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) faiz indirimlerine devam edileceği ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyali aldığını söyledi.

Faiz indirimi konut satışlarına ivme kazandıracak!

TCMB faiz indirimi inşaat sektörünce olumlu karşılandı. Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, geçen yıla oranla artan konut satışlarının ivmesini bahar aylarında da yükseltmeye devam edeceğini söyledi.

İstanbul'un merkezinde dar ve orta gelirliye konut üretilemiyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da arsa fiyatlarının çok yüksek olduğu için dar ve orta gelirliye yönelik konut üretmenin imkansız olduğuna dikkat çekti.

Faizler yüzde 1'in altına inerse konut kredisine talep artar!

Merkez Bankası’nın faiz indirmesiyle gözler bankaların faiz indirimine çevrildi. Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan, “Kredi faizlerinde yüzde 1 ve aşağısındaki seviyeleri görülürse konut kredisi talebinde önemli bir artış görülebilir” dedi.

Faizlerdeki indirim en çok konuta yarar!

Habertürk Gazetesi'nin yazarlarından Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Merkez Bankası faiz indiriminin konut sektörüne etkisini kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı..

Konut alıcısı da satıcısı da faizlerin düşmesini bekliyor!

TCMB'nin faiz indiriminden sonra gayrimenkul sektöründe gözler bankalara çevrilirken, konutta alıcı da satıcı da bu indirimin kredi faiz oranlarına yansımasını istiyor.

Merkez Bankası faiz indirimi yaptı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutarken, marjinal fonlama oranını yüzde 10,50’den yüzde 10’a indirdi.

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi! Faiz indirimleri başlayacak mı?

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bu yıl içinde faiz kararları ile ilgili beklentilerini açıkladı. Yabancılar faiz indirimlerinden TCMB'nin faiz indiriminden kaçınabileceğini, yatırımcıların da sıkı para politikasını sürdüreceğine dair güvence arayabileceğini belirtti.

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Borsa İstanbul'da rekor yükseliş: TCMB faiz kararı etkili oldu! 20 Temmuz'da BİST'te en çok yükselen hisseler! 

20 Temmuz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), beklenenin üzerinde bir faiz artış kararı açıkladı. Bu karar, yatırımcıların güvenini kazanarak Borsa İstanbul'u hareketlendirdi.

TCMB faiz kararı öncesi piyasalarda dehşet verici hareketlilik! Dolar ve altında peş peşe rekor geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi piyasalarda hareketlilik yaşandı. Dolar, 27 lirayı test ederek rekor kırdı ve euro da 30 liranın üzerine çıktı. Gram altın ise bin 700 lirayı aşarak yeni bir rekor elde etti.

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

TCMB faiz kararı beklentisi ne? Merkez Bankası Temmuz 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta belli olacak? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz kararının ne olacağı ve ne zaman açıklanacağı gündemde yer almaya başladı. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Son dakika Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2023 TCMB faiz kararı!

 Nisan 2023 TCMB toplantısı Şahap Kavcıoğlu Başkanlığı'nda gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. İşte Nisan 2023  TCMB faiz kararı!

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Zarar edersiniz!

TCMB'nin faiz kararını açıklamasıyla birlikte piyasalar yeniden şekillendi. Faiz indirim kararının alınması ile birlikte İslam Memiş'ten beklenen değerlendirme geldi.

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti resmen yükseltildi. İşte geleneksel bitkisel üretim için faizsiz kredi ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Merkez Bankası yine faiz indirecek! Piyasa bu haberle çalkalandı

Bu hafta toplantı yapacak küresel merkez bankalarından toplamda 500 baz puan faiz artışı beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yine faiz indirimi kararı bekleniyor.

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Bloomberg HT’nin yapmış olduğu ankette Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 22 Eylül 2022’de yapacağı toplantıdan 50 baz faiz indirimi sonucu çıktı. İşte detaylar…

TCMB faiz indirimi Haberi

TCMB faiz indirimi

Ekonomideki dengelenme süreci, enflasyonun uzun bir aradan sonra tek haneye düşmesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) temmuz ve eylül toplantısında politika faizini 750 baz puan indirmesi, mevduat ve kredi faizlerinde de düşüşü beraberinde getirdi. İhtiyaç, konut, taşıt ve ticari kredilerde de faiz oranları ağustos ayından bu yana 500, yılbaşından itibaren 750 baz puan arasında düşüşler yaşandı.

Anadolu Ajansı'ndan Muran Birinci'nin haberine göre; kamu bankalarının ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarında yaşanan düşüş trendi doğrultusunda ağustos başında konut kredi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesi, hem sıfır hem de ikinci el konut satışlarını canlandırdı. Kamu bankaları faiz indiriminin yanı sıra vade üst sınırını da 120 aydan 180 aya çıkardı.

Özel bankalar da kamu bankaların ardından konut kredi faiz oranlarını yüzde...